datasikkerhet

NTNU bruker 60 mill for å sikre seg mot hackere

Stadig flere forsøk på å bryte seg inn i datasystemene gjør at NTNU blar opp 60 millioner og ansetter flere folk for å bedre datasikkerheten.

NTNU investerer for å sikre mot datainnbrudd.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en katt og mus-lek hele veien. Vi skrur til sikkerheten, og dermed finner angriperne nye muligheter for å komme seg inn. Da må vi være på ballen igjen, og hele tiden følge med på hva som er den siste utviklingen, sier Stian Husemoen, seksjonsleder for Digital sikkerhet ved NTNU til Universitetsavisa.

Pandemi-effekt

Han forteller at antall forsøk på å bryte seg inn i NTNUs datasystemer økte da koronapandemien oppstod og har holdt seg høyt siden.

— Det er flere som sitter på hjemmekontor nå, og det er mulig at forbryterne tror det er lettere å lure folk. Men vi har gode systemer, så folk har vært godt sikret på hjemmekontoret, sier Husemoen.

Nå skal institusjonen øke datasikkerheten.

– Vi skal lage en ny sikkerhetsarkitektur. Det betyr at vi lager flere skott for å beskytte den informasjonen som er viktigst, sier Husemoen til Universitetsavisa.

60 mill

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Såkalt tofaktoridentifiseringen er allerede innført, men nå skal det gjøres mer.

– Vi kommer til å gjøre mer på bakrommet, som gjør det betydelig vanskeligere for angriperne. Vi skal investere 60 millioner i dette i løpet av 2021, og kommer til å få det på plass i løpet av et års tid. sier Husemoen.

Til avisen forteller Husemoen at seksjon for digital sikkerhet på Gjøvik øker bemanningen med to-tre årsverk, fordi det skjer flere angrep. Årlig er det rundt 800 hendelser ved NTNU, og 10-20 av dem blir klassifisert som alvorlige.

De har også etablert et samarbeid med UiO og Uninett.

– Vi slår sammen kreftene våre, og lager et senter som kan levere tjenester til hele utdanningssektoren. Det er mange av de samme utfordringene vi står overfor. Når noen av oss har funnet gode løsninger for å forhindre innbrudd, er det viktig at informasjonen blir spredt ut til hele sektoren, sier Husemoen.

Powered by Labrador CMS