Bilde fra Simuleringsenheten på paramedisin ved OsloMet. Foto: Benjamin A. Ward / HiOA
Bilde fra Simuleringsenheten på paramedisin ved OsloMet. Foto: Benjamin A. Ward / HiOA

Paramedisinstudenter fikk gull i internasjonal studentkonkurranse

Studier. Og Paramedisin-studiet øker i popularitet.

Publisert Oppdatert

I fjor deltok for første gang et studentlag i Nasjonalt ambulansemesterskap. Laget var fra bachelor-studiet i paramedisin ved OsloMet - Storbyuniversitetet. I år prøvde laget seg i en internasjonal studentkonkurranse, Student EMS i Polen, og endte opp med å få gullmedalje.

Vi har siden oppstart av studiet i 2014 jobbet beinhard med å lage en levende utdanning som bygger broer mellom teori og praksis.

Carmen Louwerens

Deltakerne i konkurransen ble blant annet testet i hvordan de håndterte å bistå Polsk Delta, (politiets spesialavdeling), og ulike pasient-caser som hvordan de skulle håndtere en mann som hadde falt på jobben, barn som følte seg uvel, en person som hadde skadet seg på en fjellsykkel, og en gammel mann som hadde falt i hjemmet sitt.

Universitetslektor og praksisansvarlig for paramedisin-studiet på OsloMet, Carmen Louwerens, sier til Khrono at hun og hennes kolleger i «team-paramedic» på Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er veldig stolte av studentene.

— Vi har siden oppstart av studiet i 2014 jobbet beinhard med å lage en levende utdanning som bygger broer mellom teori og praksis. Som ildsjeler som tror på «produktet» kan vi se konturer av at vår innsats har gitt avkastning, sier Louwerens.

I år er to paramedisin-studier med på listen over studiene som hadde flest førstevalgssøkere per studieplass. Paramedisin-studiet ved Universitetet i Stavanger (UiS) kom på førsteplass på denne lista og paramedisin-studiet på UiT Norges arktiske universitet kom på 9. plass.

Prorektor utdanning og kvalitet ved UiT Norges arktiske universitet, Wenche Jakobsen deltok på framleggelsen av hovedopptaket til høyere utdanning i Oslo tirsdag 23. juli. Hun valgte da å trekke fram hvor populært paramedisin-studiet har blitt de siste årene, og sa at NRK-serien «113», som gikk på TV i vår, nok ikke hadde gjort studiet mindre populært.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS