— Min umiddelbare reaksjon da jeg så rapportene var at jeg syntes de var veldig bra og at dette må ha kostet flesk, sier Stenseth til Forskerforum. Foto: Ketil Blom Haugstulen
— Min umiddelbare reaksjon da jeg så rapportene var at jeg syntes de var veldig bra og at dette må ha kostet flesk, sier Stenseth til Forskerforum. Foto: Ketil Blom Haugstulen

UiO har brukt 264.000 på å granske Stenseths taxiturer

Taxiturer. Nils Chr. Stenseth brukte 512.000 kroner av Universitetet i Oslos midler på taxi. Nå har universitetet selv brukt 264.000 kroner på å granske disse taxiturene, via eksterne konsulentselskaper.

Publisert

I mars avslørte VG at en av de mest anerkjente forskerne ved Universitetet i Oslo, biolog Nils Chr. Stenseth, hadde kjørt taxi på universitetets regning for over en halv million kroner de siste to og et halvt årene. Siden han benyttet et taxikort han hadde fått fra UiO, ble pengene trukket rett fra universitetets konto.

Min umiddelbare reaksjon da jeg så rapportene var at jeg syntes de var veldig bra og at dette må ha kostet flesk.

Nils Chr. Stenseth

Universitetet i Oslo (UiO) har nå brukt 264.000 kroner på konsulentvirksomhet for å granske disse taxiturene, noe som tilsvarer mer enn halvparten av taxiregningene til Stenseth, ifølge Forskerforum.

Stenseth: — Opplever det som mistillit mot meg

I følge Forskerforum var de innleide konsulentene fra PricewaterhouseCoopers (PwC) og Kluge Advokatfirma. Revisjonsfirmaet og advokatfirmaet laget hver sin rapport. Arbeidet skal ha kostet henholdsvis 154.000 og 57.393 kroner, eksklusive moms.

— Min umiddelbare reaksjon da jeg så rapportene var at jeg syntes de var veldig bra og at dette må ha kostet flesk, sier Stenseth til Forskerforum.

Han reagerer imidlertid på at universitetet ikke snakket med ham først.

— Jeg synes det er underlig, og opplever det som en mistillit til meg. Jeg kommer fra og lever i et forskersamfunn der vi er avhengige av tillit til hverandre. Forskersamfunnet har tillit som et fundament, sier Stenseth til Forskerforum.

Har avvist ukultur

UiOs direktør, Arne Benjaminsen, avviste overfor VG i mars at det er en ukultur med mye taxibruk på UiO og kalte det hele en rutinesvikt som ble avdekket i juni i fjor.

Det meste av taxi-turene til Stenseth hadde foregått i Oslo og de inkluderte blant annet reising fra hjemmet hans på Frogner til Universitetet på Blindern.

Overfor VG anslo Stenseth i mars at han har brukt cirka 200.000 hvert år i disse sju-åtte årene. Samlet tilsvarer dette en sum på 1,4 til 1,6 millioner kroner.

— Det er jo mye penger. Men det må sees i et perspektiv. Hadde jeg kjørt taxi for 200.000 i året av ren latskap, så hadde det vært forferdelig. Men det er for å gjøre jobben min. Jeg har et ekstremt stressende liv, men jeg stresser ikke. Og det har en pris. Den prisen er blant annet bruk av drosjer, sa han til VG.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS