God sommer med Khrono!

— Om alle universitetene har samme fokus og portefølje vil noen ryke, sier grunder og universitetsstyremedlem ved Universitetet i Agder, Robin Amir Rondestvedt Moudnib. Foto: Robin Amir Rondestvedt Moudnib

Moudnib mener det er positivt med konkurranse i universitets- og høgskolesektoren

Min sommerselfie. Det siste året har universitetsstyremedlem ved Universitetet i Agder, Robin Amir Rondestvedt Moudnib, både levert masteroppgave og lansert testversjonen av appen Deegram. Han er mest fornøyd med det siste.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva håper du aller mest å slippe unna i ferien, og hvorfor?

— Bekymringer og stress. Det har vært et utrolig hektisk år. Det å nå ha levert masteroppgave og få litt pusterom er meget kjærkomment!

Hva er ditt beste klimatiltak i år?

— Jeg kjempet for å få gjennom en app kalt «Jeg kjører grønt» i Norsk Studentorganisasjon så landets studenter kan registrere når de reiser miljøvennlig og få poeng og dermed være med i trekning om premier. Rett og slett insentivering for miljøbevissthet. Nå falt forslaget dessverre, men ønsket er å prøve det ut ved Universitetet i Agder. Rettighetene til appen har vi fått til gjennom Kristiansand kommune, så vi er nesten i mål, og det kan jo bli et godt klimatiltak!

— Men om det forslaget også faller så er jeg nok litt i minus på klima, reiser dessverre en del i forbindelse med jobb og verv. Vraket bilen i år til fordel for buss da, det er jo noe?

Hva ville du ha brukt en robot til, hvis du fikk en?

Fakta

Robin Amir Rondestvedt Moudnib

Alder: 25

Fødested: Kristiansand

Bosted: Kristiansand

Stilling/studie: Daglig leder i oppstartsselskap som utvikler et sosialt medium. Har studert IT og Informasjonssystemer ved UiA, og er valgt student i universitetsstyret.

— Åh, det er jo så mangt! Da tar jeg meg full kreativ frihet og antar den har full mobilitet og fungerer som et ordinært menneske. Ville nok da ha satt den til noe manuelt inntektsgivende arbeid som å hogge ved, male eller liknende for å gi meg en grei grunninntekt nå i oppstartsfasen av firmaet mitt. Deretter kunne jeg kanskje lært den opp til å bli brannmann eller noe annet farlig for å spare noen menneskeliv? Og massasje. Mye massasje!

Hvis du kunne valgt karriere helt på nytt, hva ville du ha valgt?

— Når jeg tenker meg om hardt og lenge heller jeg enda mot IT og teknologi, men kanskje musiker. Er veldig glad i musikk og nyter det som en hobby, men det hadde jo vært interessant å dedikere mer tid til det.

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd siste år?

— At vi klarte å lansere testversjon av appen vår Deegram, som vi har kjempet for siden sommeren 2017. Det smakte utrolig godt. Innlevering av masteroppgave seiler inn på en andreplass.

Hva skal du la deg underholde av i sommer?

— Konserter, festivaler, bøker, venner og bading. Kristiansand by er veldig levende om sommeren, vi har jo både Palmesus, tirsdagskonserter på fiskebrygga og torsdager på torvet med liveband.

Du får Iselin Nybø på overraskende sommerbesøk. Hva ville du snakket med henne om?

— Undervisningsformer og realisering av heltidsstudenten. Ikke nødvendigvis bare at studentene trenger 1,5 G i studiestøtte, men at alle institusjoner bør tilrettelegge etter beste evne for frivillige verv, deltidsaktiviteter og studentpolitikk. Rett og slett gjøre det enklere å engasjere seg så vi får flere engasjerte mennesker. Digitale verktøy, streaming, alternative undervisnings og vurderingsformer kan alle være viktige faktorer her. Så hadde jeg skrytt av henne for å ta utfordringen med å leve på studentbudsjett, det er slike ministre vi vil ha!

Bør vi ha flere eller færre universiteter om 10 år?

— Betent spørsmål igrunn. Nå er jo retningslinjene og kravene for å bli universitet ganske klare, og da må en jo etter min mening la det bli flere når høgskolene legger inn innsatsen for å få universitetsstatus.

— Konkurranse er etter min mening veldig sunt. Samtidig må vi huske på at da kan jo markedskreftene spille hardt inn. Om alle universitetene har samme fokus og portefølje vil noen ryke. Jeg tror det handler mye om å ha en klar profil og ha noe man er best på for å kunne opprettholde en studentmasse.

Hva tenker du er de viktigste debattene i akademia de neste årene?

— Internasjonalisering og bærekraft. Verden blir stadig mindre, hvordan kan vi utnytte dette og samtidig forberede våre studenter på at de muligens kommer til å jobbe i flere land i løpet av livet? Samtidig er bærekraft uhyre viktig, da med mer enn klima.

— Akademia, forskning, utdanning, CERN, NORCE, osv. bør være bevisst på sin uhyre viktige rolle i samfunnet. Det er forskning og innovasjon som driver samfunnet videre. Hvor hadde vi vært i dag uten CERN og Tim Berners Lee med Internett? Vi trenger et par Tim Berners Lee som hjelper oss nå bærekraftsmålene. Asap.

I hvilken grad er det ytringsmot på norske universiteter og høgskoler?

— Det er jeg litt usikker på. Ser man i media så ser det jo ut til å bli mye oppstyr når noen ytrer seg kontroversielt, og jeg tror det bidrar til mindre ytringsmot dessverre. Vi må tørre å ta debattene, og ikke bruke «politisk korrekthet»-kortet ved enhver anledning.

Hva gleder du deg mest til i sommer?

— Bading og is på fiskebrygga!

Powered by Labrador CMS