Arbeidsgruppe ser på midlertidige stillinger

Departementet vil finne ut av hvorfor det er så mange midlertidig ansatte på universiteter og høgskoler og har nedsatt en ny arbeidsgruppe som skal avlevere rapport i desember.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen nedsetter en arbeidsgruppe som skal kartlegge bruken av midlertidige stillinger i universitets- og høyskolesektoren, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

— Når vi får bedre oversikt over situasjonen, blir det lettere å iverksette tiltak for å få ned bruken av midlertidighet, sier statssekretær Bjørn Haugstad (bildet over), i pressemeldingen.

Les også: Frykter at flere forskere blir midlertidig ansatt

Tre stillingsgrupper

Arbeidsgruppen skal legge særlig vekt på tre stillingsgrupper hvor det er høy midlertidighet: eksternt finansierte undervisnings- og forskerstillinger, stillinger på lektornivå og administrative stillinger.

— Vi vet mye om utviklingen når det gjelder andelen midlertidig ansatte i de tre gruppene, men mindre om hvor lenge den enkelte er midlertidig ansatt. Vi vet heller ikke om vedkommende har et langvarig midlertidig ansettelsesforhold, eller går fra den ene kortvarige midlertidige ansettelsen til den neste. Det er denne typen spørsmål arbeidsgruppen skal gå nærmere inn i, sier Haugstad.

Blir de fast ansatt?

Arbeidsgruppen skal også finne ut hvor mange av de midlertidige som ender opp i fast stilling ved institusjonen de jobber ved. For unge forskere er perioden etter avlagt doktorgrad viktig for karriereutviklingen. Derfor ønsker regjeringen at de skal ha sammenhengende og forutsigbare ansettelsesforhold, der de kan utvikle forsknings- og undervisningskompetansen.

— Nå skal arbeidsgruppen gi oss et bedre kunnskapsgrunnlag. Når det foreligger, vil vi sammen med institusjonene og arbeidstagerorganisasjonene analysere funnene. Med bedre informasjon om den faktiske situasjonen, vil det bli lettere å utvikle tiltak som gir bedre rammebetingelser til forskere i rekrutteringsfasen, sier Haugstad.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS