— OsloMet framstår som veldig et dynamisk og ambisiøst universitet, sier Torkel Brekke, som begynner i ny stilling 1. september. Foto: Runhild Heggem

Torkel Brekke går fra Universitetet i Oslo til OsloMet

Folk. Torkel Brekke skal være med å bygge opp et internasjonalt forskningsmiljø i kulturelt og religiøst mangfold ved OsloMet.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. september begynner Torkel Brekke i ny jobb på OsloMet – storbyuniversitetet. Han vil gå inn i en strategisk stilling som professor i kulturelt og religiøst mangfold ved institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning.

OsloMet har virkelig posisjonert seg for å få til interessante ting.

Torkel Brekke

— Den seksjonen jeg går inn i har en sterk satsing på kulturelt og religiøst mangfold og skal bygge opp et internasjonalt ledende fagmiljø. Det er derfor de har laget stillingen, sier Brekke til Khrono og fortsetter:

— Jeg synes det er kjempespennende. Vi vil stille spørsmål om mangfold og gå inn i den svære debatten man har hatt over hele verden de siste årene. Vi lever i en tid med globalisering og mye migrasjon. Fører kulturelt mangfold til trussel mot samholdet i et samfunn, eller til kreativitet og produktivitet? Her er det flere motstridende syn, sier han.

Bred erfaring

Brekke er i dag professor i religionsvitenskap ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk på Universitetet i Oslo (UiO). Gjennom denne stillingen jobber han en dag i uken ved senter for ekstremismeforskning. Brekke er også forskningsprofessor ved Institutt for fredsforskning (Prio) i en 20-prosents stilling, og har en tilknytning til tankesmien Civita.

Brekke har en doktorgrad fra Universitetet i Oxford, og har skrevet og redigert en rekke bøker og artikler om forholdet mellom kultur og politikk.

Gleder seg til å begynne på OsloMet

— Hvorfor forlater du UiO til fordel for OsloMet?

— Primært fordi OsloMet framstår som veldig et dynamisk og ambisiøst universitet nå, svarer han.

Brekke sier han har mye fint å si om OsloMet.

— Det virker som et sted med mye fleksibilitet og ambisjoner, og en ledelse som tør å tenke nytt. OsloMet har virkelig posisjonert seg for å få til interessante ting. Jeg skal inn i et spennende fagmiljø med fantastiske kolleger, sier han, og fortsetter:

— Det blir spennende å forsøke å ta i bruk nye metoder for forskning på mangfold.

Skal forsøke å forstå hva som får et samfunn til å fungere

Thorgeir Kolshus leder seksjonen Brekke skal inn i på OsloMet.

— Gratulerer! Er du fornøyd med ansettelsen av Torkel Brekke?

— Jeg er veldig fornøyd, på alle vis, sier Kolshus til Khrono.

— Hvilken kompetanse sitter han på som OsloMet trenger?

— Vi som er en ganske liten, men flerfaglig orientert seksjon, er avhengig av å ha folk som har både en bredde i interesser og en stor lyst til å å inn i dialog på tvers av fagene. Det besitter Brekke til fulle, sier Kolshus.

— Dere skal bygge opp en nytt forskningsmiljø?

— Ja, vi skal forsøke å forstå hva som får samfunn til å fungere. Hvor lite kan man ha til felles og fortsatt være i et fellesskap? Det skal vi prøve ut, teoretisk og forskningsmessig, forklarer han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS