Delt innstilling på leder av Norsk studentorganisasjon
#LMNSO. Et flertall av valgkomitéen har innstilt Marte Øien som leder av Norsk studentorganisasjon.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Saken blir oppdatert)
Denne uka har NSO (Norsk studentorganisasjon) landsmøte i Tønsberg, og ny ledelse skal velges. 17 kandidater stilte til de fem vervene i arbeidsutvalget. Klokka 12.00 mandag ble innstillingen fra Norsk studentorganisasjons (NSO) valgkomité lest opp på student.no.
Vi ønsket å sette sammen en god sammensetning, og finne kandidater som forsterker hverandres egenskaper. Vi mener vi har satt sammen et veldig slagkraftig team
Pål Adrian Ryen
Nåværende nestleder i NSO, Marte Øien, er innstilt som leder av NSO.
Et mindretall i valgkomiteen har tatt ut dissens, og innstiller Susann Andora Biseth-Michelsen som leder. Hun er i dag leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.
Det er også delt innstilling på vervet som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig.
Leder av valgkomiteen, Pål Adrian Ryen sier til Khrono at valgkomiteen har lagt vekt på å få til en god helhet.
— Vi ønsket å sette sammen en god sammensetning, og finne kandidater som forsterker hverandres egenskaper. Vi mener vi har satt sammen et veldig slagkraftig team, sier han.
Han understreker også at valgkomiteen setter stor pris på alle som har stilt seg til disposisjon.
I år er det fem lederkandidater: Maya Sol Sørgaard, Truls Einar Johnsen, Marte Øien, Susann Andora Biseth-Michelsen og Lars Føleide.
— Svært egnet som leder
Valgkomiteen skriver i sin begrunnelse at et flertall mener Marte Øien fremstår som en strategisk og faglig sterk leder, som gjennom sine år i studentpolitikken har hatt en stor utvikling, både politisk og personlig.
Videre skriver de at Øien fremstår som god på kommunikasjon og valgkomiteen tror hun er svært egnet til å være en klar og tydelig stemme på vegne av studentene.
— Øien har en unik forståelse av NSO og hvordan NSO fungerer. Hun har gjennom intervjuprosessen kommet med konkrete forslag for hvordan hun ønsker å utvikle organisasjonen gjennom å involvere medlemslag og politiske komiteer på en sterkere måte og samtidig skape flere arenaer for samarbeid på tvers av organisasjonens ledd, skriver de.
— Marte sin visjon om å samle organisasjonen for å skape flere politisk gjennomslag, er en visjon flertallet tror på. Flertallet ser også på det som særlig positivt at Marte allerede er kjent med og i sektoren og media. Dette mener flertallet vil bidra til en organisasjon som allerede fra dag èn vil kunne skape gjennomslag, skriver de.
— Biseth-Michelsen har klare visjoner
Valgkomiteens mindretall begrunner innstillingen av Biseth-Michelsen slik:
— Susann viser til kreative tanker på hvordan NSO skal synes godt for politikere og eksterne aktører, så fremt som innad. Vi har full tro på at Susanns personlige kvaliteter og faglige bredde vil gjøre henne til en leder med gode samarbeidsevner som takler politisk og personlig uenighet internt. Hun har klare visjoner og gode tanker om hvordan organisasjonen skal inkludere medlemslagene og andre ledd i organisasjonen for å drive den fremover, skriver de.
Videre skriver de at: Susann er løsningsorientert, tilpasningsdyktig og god til å formidle et budskap. Samtidig kan hun vise til gode gjennomslag fra tidligere verv og vi har tro på at hun vil kunne fronte studentenes stemme og bidra til gjennomslag nasjonalt. Mindretallet mener hun vil drive organisasjonen fremover i tydelig retning med sterke ambisjoner.
En kandidat har trukket seg
Magnus Johannesen var kandidat til vervet som fag- og forskningspolitisk ansvarlig, men har nå trukket seg fra kampen om dette vervet. På Facebook-arrangementet til landsmøtet skrev han søndag dette:
«Hei kjære NSO! Etter mye frem og tilbake endte jeg på fredag opp med å trekke kandidaturet mitt til FAFO. Jeg har ikke motivasjonen som jeg trodde for et år på heltid, og da er det best for både NSO og meg om noen andre får muligheten til å gi det lille ekstra. Jeg vil takke dere alle for støtten og lovordene jeg har fått underveis, det har vært kjempespennende å få være med på prosessen! Siden jeg går over til arbeidslivet tenker jeg heller ikke å stille til noen andre verv. Jeg gleder meg derfor stort til å se dere stemme frem masse dyktige folk på landsmøtet! Vi sees i Tønsberg!»
Les resten av innstillingen til arbeidsutvalget her
Nestleder: Felipe Garcia – enstemmig innstilling
Valgkomiteens begrunnelse:
Valgkomiteen mener Felipe vil med sin breddekunnskap, sine organisatoriske egenskaper og smittende humør være en dyktig og inkluderende nestleder for Norsk studentorganisasjon. Felipe har gode refleksjoner og ideer om hvordan han vil utvikle organisasjonen. Han fremstår som svært tilpasningsdyktig og faglig sterk, noe som gjør han egnet til å raskt kunne steppe inn for leder ved behov. Videre opplever valgkomiteen Felipe som en person som evner å se de rundt seg og motivere andre til å yte sitt beste, en egenskap valkomiteen ser på som særlig vikitg hos en nestleder.
Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Christina Eide – enstemmig innstilling
Valgkomiteens begrunnelse:
Christina imponerte valgkomiteen med sin allsidighet og hennes engasjement. Christina viser en fagpolitiske tyngde og evne til å tenke nytt rundt hvordan NSO kan jobbe for å nå sine mål. Valkomiteen mener hun vil være en person som bringer orden og struktur til arbeidsutvalgets mange ulike oppgaver. Hun viser tydelige visjoner for NSOs og ser muligheter for organisasjonen der andre ser utfordringer.
Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Fatema Al-Musawi – innstilt med dissens
Valgkomiteens begrunnelse:
Flertallet i valgkomiteen innstiller på Fatema som Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig. Hun har i samtaler med Valkomiteen vist mye kunnskap og et sterkt engasjement for studenters fag- og læringsmiljø. Fatema utviser stor politisk forståelse og evne til å jobbe målrettet. Valkomiteen mener hennes politiske og organisatoriske erfaringer vil være en styrke i arbeidet med å sikre studenters læringsmiljø og rettigheter.
Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Julie Iversen – mindretallets dissens
Valgkomiteens begrunnelse:
Mindretallet i valgkomiteen innstiller på Julie Iversen som Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig. Julie har en særlig faglig tyngde i læringsmiljøpolitiske saker. Mindretallet opplever henne som en målrettet person som evner å oppnå gjennomslag. Julie fremstår som en trygg person som vil lytte godt til de rundt seg, og være en gledesspreder på kontoret.
Velferd- og likestillingspolitisk ansvarlig: Fam Karine Heer Aas - enstemmig innstilling
Valgkomiteens begrunnelse:
Fam har imponert valgkomiteen med sin faglige tyngde og gode refleksjoner med tanke på å være en del av et nytt Arbeidsutvalget. Valgkomiteen oppfatter at Fam er en målrettet og trygg person som vil bidra med struktur inn i hverdagen i Arbeidsutvalget. Valgkomiteen ser også på det som en styrke med kontinuitet i arbeidet med Studentkravet.
Internasjonalt Ansvarlig: Stian Skarheim Magelssen - enstemmig innstilling
Valgkomiteens begrunnelse:
Stian imponerer valgkomiteen med hans utstråling og hans faglige innsikt på internasjonalisering og studentsolidaritet. Han har satt seg godt inn i rollen som medlem av Arbeidsutvalget, og vil være en ressurs for teamet. Stian viser gode refleksjoner, og oppleves som en trygg person. Stian oppleves som en person det er lett å kontakte, og hans jovialitet vil synes i organisasjonen så vel som på kontoret.
Presenterer innstillingen på video
Se valgkomitéens presentasjon av sin innstilling til arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon 2019-2020 her:
Og her kan du se presentasjonen av innstillingen til sentralstyret:
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!