ntnu

Lederen av Studenttinget fikk hatmeldinger etter vedtak om studentprester

Da Khrono publiserte saken om at Studenttinget ønsket en livssynsnøytral veiledning ved NTNU, fikk Andreas Knudsen Sund beskjed om å «brenne i helvete».

Hatmeldinger til tross, leder for Studenttinget Andreas Knudsen Sund er fornøyd med at saken har skapt engasjement.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før påske kunne Khrono fortelle om Studentinget ved NTNUs vedtak om livssynsnøytral veiledning som ville bety slutten på studentpresteordningen. Etter dette gikk saken sin seiersgang i NRK, kristenmedier — men også i alternative medier som Resett og document.no.

Leder av Studenttinget ved NTNU, Andreas Knudsen Sund, sier fredag til Universitetsavisa at saken skapte mye engasjement, og at han blant annet fikk beskjed om å brenne i helvete.

Han utdyper til Khrono:

— Det er veldig synd at det er realiteten at man risikerer å få hatmeldinger om man mener noe i offentligheten. Det preller mest av hos meg da. Stort sett har dette gått helt fint. Jeg er glad for at det ble en god debatt, sier Sund.

Overrasket over nasjonal interesse

Sund forteller til Khrono at han ble overrasket over oppmerksomheten Studenttinget har fått den siste tiden.

— Det er vel kjekt å se at det betyr noe hva dere mener?

— Ja, vi vet jo selv at det vi mener og gjør har noe å si, men det kan være vanskelig å kommunisere ut. Vi kan ofte slite med synlighet og valgoppslutning til studentdemokratiet.

Han mener det er viktig å ta debatten ut av møtene.
— Jeg var litt overrasket over at dette hadde nasjonal interesse, men sånt kan jo være litt uforutsigbart, sier han.

— Noen medier har bommet

Til Universitetsavisa hinter også Sund om en misnøye over hvordan saken har blitt presentert i media. På Khronos spørsmål om dette, svarer Sund at han stort sett er fornøyd. Problemet, mener han, er tydeliggjøringen. Den mangler, skal vi tro Sund.

— Jeg vil være klar på at vi aldri har ønsket noen avvikling. Jeg tror ikke det blir aktuelt. Hvis det blir aktuelt er det fordi Den norske kirke ikke ønsker å videreføre et tilbud utenfor campus, ikke på grunn av oss. Noen medier har bommet — særlig kristenmediene. De har spunnet videre på avviklings-vinklingen, og dette har ført til misforståelser, sier Sund.


NTNU avventer rapport

Arbeidsgruppen som er satt til å vurdere vedtaket fra Studenttinget, har fått frist ut måneden til å komme med sin anbefaling. I arbeidsgruppen sitter det representanter både fra NTNU eiendom og studentene. Anne Katharine Dahl, kommunikasjonsrådgiver ved NTNU har ingen kommentar da Khrono tar kontakt.

— Ledelsen ønsker foreløpig ikke å kommentere saken i påvente av arbeidsgruppens anbefaling. De vil ta stilling til dette så fort den er på plass, sier Dahl.

Powered by Labrador CMS