Student-støtte til Unni Henriksbø

I lys av den nylige debatten rundt ansettelse av instituttleder ved Institutt for Atferdsvitenskap, der nåværende instituttleder Unni Henriksbø er innstilt som 2. kandidat bak Einar Strumse, ønsker Oslo og Akershus studentlag av NAFO å kommentere innstillingen.

Publisert Oppdatert

Studentlaget er en interesseorganisasjon for atferdsanalyse hovedsakelig tilknyttet studentene ved Institutt for atferdsvitenskap, og dens utdanninger. Ett av hovedmålene til studentlaget er å spre kunnskap om atferdsanalyse. Styret i studentlaget mener at Henriksbø har bidratt til dette i samarbeid med andre ved å for eksempel opprette bachelor i læringspsykologi, mastergrad i Læring i komplekse systemer, og ett PhD program i atferdsanalyse ved instituttet.

I tillegg kan man se en utvikling ved instituttet der bredden av atferdsanalytisk virksomhet er representert. Eksempler på dette er grupper tilknyttet for eksempel Behavioral Economics, forskning på intervensjoner i skole og med mennesker med utviklingshemming, samt forskning på kompleks menneskelig atferd.

Vi i studentlaget har tillit til kompetansen i fagmiljøet ved instituttet, og når de går ut med kollektiv støtte til Henriksbø, vurderer vi det som ett tegn på at hun er rett person til å videreutvikle instituttet. Vi stiller oss skeptiske til at en person uten uttalt interesse, eller kompetanse på atferdsanalyse skal overta driften for et nasjonalt ledende, og internasjonalt markant institutt. Med tanke på kvaliteten på undervisningen og studieprogrammene for studentene ved instituttet ser vi ikke hvordan tilsettelsen av Strumse på bekostning av Henriksbø vil øke kvaliteten eller fortsette den positive utviklingen ved Instituttet.

Som studenter, tidligere studenter, tidligere tilsatte ved Instituttet, og som representanter for studentene i NAFO vil vi også gjøre innstillingsutvalget oppmerksomme på at vi støtter og ønsker Henriksbø som instituttleder en periode til. 

Vi stiller oss skeptiske til at en person uten uttalt interesse, eller kompetanse på atferdsanalyse skal overta driften for et nasjonalt ledende, og internasjonalt markant institutt. 

Martin Myhre, Live Fay Braathen, Jon Magnus Eilertsen og Anine Walle

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS