Nåværende rektor ved Universitetet i Nordland, Pål Pedersen slutter 1.januar. Fristen for å søke stillingen er utvidet med to uker. Foto: UiN.no
Nåværende rektor ved Universitetet i Nordland, Pål Pedersen slutter 1.januar. Fristen for å søke stillingen er utvidet med to uker. Foto: UiN.no

Rektorfristen utsatt med to uker i Bodø

Første gang rektorstillingen ved Universitetet i Nordland var utlyst, i 2007, var det to søkere. Fire år senere bare èn. Nå har UiN utvidet søknadsfristen med to uker.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan se ut som om Universitetet i Nordland sliter med å få nok søkere til stillingen som ny rektor. Den opprinnelige fristen var 23. august, men rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval, som bistår universitetet i rekrutteringsprosessen, har bedt om å få forlenge fristen med to uker.

Søknadsfrist på rektorstillingen er nå 6.september, og tiltredelse skal være 1.januar 2016. 

Nyfusjonert institusjon

Da skal også sannsynligvis Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag være fusjonert inn i universitetet, så det er et nyfusjonert universitet som søker ny toppleder. 

Les også: 4 fusjoner vedtatt i statsråd fredag

Årsaken til utsettelsen er at rekrutteringsbyrået trenger noe mer tid til kartlegging og utredning, skriver Universitetet i Nordland i en pressemelding på hjemmesidene sine.

— Det var kun en praktisk årsak til at Mercuri Urval ønsket å utsette fristen. De ønsket mer tid til å undersøke kandidater, men det betyr ikke at de som har søkt ikke er kvalifiserte, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein i en knapp kommentar til Khrono.

Få søkere tidligere

Universitetet i Nordland gikk fra ordningen med valgt til ansatt rektor i 2007. Åremålsstillingen på fire år har altså vært lyst ut to ganger tidligere, men søkerlistene var ikke lange da heller. 

Da Pål Pedersen (Bildet over) søkte rektorjobben i 2007, var det to på søkerlista. Den andre var, ifølge Avisa Nordland, lege og professor Jon Øyvind Odland fra Bodø. 

Da Pål Pedersens første åremålsperiode gikk ut i 2011, var lista enda kortere; Pedersen var eneste søker. 

Høy faglig kompetanse

I årets utlysningstekst heter det at:

«UiN søker en engasjert, motivert og utviklingsorientert leder som kan være en samlende kraft internt, og som evner å styrke og etablere gode samarbeidsrelasjoner med institusjonens studenter, FoU-institusjoner samt samfunns- og næringsliv lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.»

Utlysningen gjør søkere oppmerksom på at «for stillingen kreves høy faglig kompetanse, minimum på doktorgradsnivå».

Stillingen ble publisert 10. juli og kandidater har derfor hatt over 40 dager på seg å søke.

Forfang og Pedersen ikke søkere

Den nåværende rektoren, Pål Pedersens åremål går ut ved årssiktiftet, og den nye rektoren vil derfor tiltre stillingen i januar i år, samtidig som Høgskolen i Nesna blir en del av UiN.

Nåværende rektor ved UiN, Pål Pedersen svarte dette til Khrono tidligere i sommer da vi spurte om han ville søke rektorstillingen på nytt:

— Nei, jeg har vært rektor i åtte og et halvt år snart og fire år med dekan før det, så jeg kjenner at jeg har lyst til å gjøre noe annet, så jeg kommer ikke til å søke rektorjobben.

Rektor ved Høgskolen i Nesna, Sven Erik Forfang, var på ferie da Khrono ringte, men han sier at han ikke har søkt rektorstillingen. Forfang ønsket ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Khrono har ikke lyktes i å komme i kontakt med rektor Steinar Nebb ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Skifter navn også

Universitetet i Nordland skifter ikke bare rektor, men skal også skifte navn fra årsskiftet. De har hatt en navnekonkurranse gående og fått inn flere hundre med forslag. 

Se alle navneforslagene her. 

Navneforslagene som går igjen er Universitetet i Nord og Universitetet i Midt-Norge. Det siste forutsetter at Høgskolen i Nord-Trøndelag blir en del av universitetet. 

Departementet bestemmer endelig navn til slutt, men etter innspill fra institusjonen. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS