Nye koster: Prorektor for forskning Morten Irgens (t.v.), rektor Curt Rice og prorektor for utdanning, Nina Waaler ved Høgskolen i Oslo og Akershus er tre av landets nye høgskoleledere som tiltrer i dag, 1.august. Foto: Benjamin A. Ward, HiOA.
Nye koster: Prorektor for forskning Morten Irgens (t.v.), rektor Curt Rice og prorektor for utdanning, Nina Waaler ved Høgskolen i Oslo og Akershus er tre av landets nye høgskoleledere som tiltrer i dag, 1.august. Foto: Benjamin A. Ward, HiOA.

Nye ledere landet rundt

Flere høgskoler får ny ledelse fra i dag, 1.august. Landets største høgskole, HiOA, er en av dem.

Publisert Oppdatert

1.august er datoen for vaktskifte ved flere høgskoler landet rundt. Gamle ledere, styrer og rektorer går offisielt av og nye tiltrer. De nye skal styre institusjonene de neste fire åra.

Anna Ottosen.
Anna Ottosen.

Ny HiOA-ledelse

Høgskolen i Oslo og Akershus, er en av dem som får ny ledelse. For første gang er det ansatt rektorat og ekstern styreleder ved landets største høgskole. Der overtar i dag lingvistprofessor fra Universitetet i Tromsø, Curt Rice som rektor og medieprofessor fra Universitetet i Oslo, Trine Syvertsen, som styreleder. Prorektorene er internt ansatt: tidligere forskningsdirektør Morten Irgens og tidligere leder for helsefakultetet ved HiOA, Nina Waaler.

Les også:

Kathrine Skretting.
Kathrine Skretting.

Også Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen i Volda, Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer får ny ledelse i dag.

Anna Ottosen tiltrer som ny rektor ved Høgskolen i Hedmark. Hun er tidligere prorektor ved høgskolen og skal styre Høgskolen i Hedmark sammen med markedsdirektør Maren Kyllingstad fra Eidsiva som styreleder.

Les også: Ny rektor i Hedmark

I nabofylket Oppland overtar medieprofessor fra NTNU, Kathrine Skretting, rektortaburetten ved Høgskolen i Lillehammer, og hun skal rapportere til styreleder Karin Broberg, som er oppnevnt fram til årsskiftet.

Les også:

I Volda finner vi atter en medieprofessor som skal inn i lederroller i fire år: Johann Roppen (bildet under). Han er valgt rektor ved Høgskulen i Volda og skal således også fungere som styreleder. Han overtar etter Per Halse.

Rasmus Stokke.
Rasmus Stokke.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ved Høgskulen i Sogn og Fjordane skal prorektor Rasmus Stokke (bildet under) overta den krevende rektorrollen etter den profilerte fusjonsmotstanderen Åse Løkeland. Departementet har oppnevnt den noe mer fusjonsvennlige styrelederen, Trond Ueland til å holde i tømmene på vegne av departementet.

Les også: Fusjonsvennlig styreleder i vest

Johann Roppen.
Johann Roppen.

Høgskolen i Nord-Trøndelag har en intensjon om å fusjonere med Universitetet i Nordland fra 1.januar 2016, men tidligere rektor Steinar Nebb er ansatt for en ny periode og styreleder og tidligere Krf-politiker Bjørg Tørresdal fortsetter også inntil en eventuell fusjon er på plass.

Les også: Mangel på demokratisk folkeskikk

Ved Høgskolen i Molde tar Hallgeir Gammelsæter fatt på en ny fireårsperiode etter at han vant rektorvalget i vår.

Hallgeir Gammelsæter.
Hallgeir Gammelsæter.

Les også: Ventar på date med ny alliansepartnar

Rektorene ved Høgskolen i Buskerud/Vestfold (HBV) og Høgskolen i Telemark, henholdsvis Petter Aasen og Kristian Bogen, fortsetter fram til en eventuell fusjon mellom de to er en realitet 1.januar. Det er oppnevnt et fusjonsstyre for den nyopprettede Høgskolen i Sørøst-Norge, ledet av professor emeritus Rune Nilsen fra Universitetet i Bergen.

Les også: Eksterne styrefolk til Sørøst-Norge

På grunn av fusjonsforhandlinger og større strukturendringer i universitets- og høgskolesektoren er det flere institusjoner som ikke bytter ledelse før 1.januar 2016.

Sjekk også: Khronos samlesaker om strukturendringene

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS