Mener det er bra at høgskolen tør å gi stryk

Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet skriver i et åpent brev til høgskolen at de er glad for at HiOA stiller store krav i matematikk for studenter på utdanning for grunnskolelærere.

Publisert Oppdatert

Kjære Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) – studenter, ledelse, forelesere og Vibeke Bjarnø. 

Vi i Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet gleder oss over artikkelen i Khrono om strykprosenten på matematikkeksamen ved grunnskolelærerutdanningen 1-7 ved HiOA. 29 prosent stryk er noe vi mener flere institusjoner bør etterstrebe. 

Ikke fordi studentene skal være dårlige i matematikk, men fordi kravene for å bestå en eksamen skal være så høye at de siler ut de som ikke er dyktige nok til å bli lærere.

HiOA taper penger på å stryke 1/3 av kandidatene. Likevel setter dere kvalitet over kvantitet, og lar ikke økonomien hindre kvaliteten på studiene eller kompetansen på de uteksaminerte studentene. Det skal dere ha stående applaus for!

Pedagogstudentene mener at det ikke er noen menneskerett å bli lærer. Vi trenger dyktige, engasjerte, hardtarbeidende lærere, som streber etter å lære mest mulig for å bli best mulig lærere for sine elever. Det sørger HiOA for at vi får, ved å presse studentene til å bli best mulige, istedenfor å senke kravene slik at flest mulig skal bestå. Det hadde vært det letteste, og antagelig hadde dere fått mer skryt for det enn for å stryke studenter.

Vi ønsker å berømme dere for å tørre å ta ansvar for kvaliteten på fremtidens skole, og for at dere går foran med et godt eksempel på at det må stilles høyere krav til lærerstudentene. Dere har iverksatt ressurskrevende tiltak som har ført til bedre resultater. Det ønsker vi at andre institusjoner skal ta til seg, og at vi sammen kan heve kravene, heve kompetansen- og på sikt heve statusen på verdens beste og viktigste yrke!

Les også: Færre strøk i matematikk

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!