Kongen har utnevnt to professorer til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emerita Berit Bae og professor emeritus Svein Martinus Nordbotten til Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Professor emerita Berit Bae kan nå kalle seg Ridder 1. klasse etter å ha blitt utnevnt til Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Foto: Mariell Tverrå Løkås / barnehage.no
Professor emerita Berit Bae kan nå kalle seg Ridder 1. klasse etter å ha blitt utnevnt til Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Foto: Mariell Tverrå Løkås / barnehage.no
Publisert Oppdatert

To anerkjente norske professorer har blitt utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Det melder Slottet på sin hjemmeside fredag.

De to professorene er 91 år gamle Svein Martinus Nordbotten, som har vært professor emeritus ved Universitetet i Bergen siden 1999 og Berit Bae (76), som har vært professor emerita ved OsloMet.

Sistnevnte får utmerkelsen som følge av sin innsats innen barnehagefeltet, står det på Slottets sider, mens Nordbotten blir slått til ridder for sin samfunnsnyttige innsats.

Nordbottens dekorasjon vil bli overrakt ved et arrangement i Tårnsalen på Naturhistorisk Museum i Bergen neste fredag. Dekorasjonen til Bae vil bli overrakt ved et arrangement ved OsloMet i Pilestredet neste torsdag klokken 17.00.

Berit Bae er professor emerita i barnehagepedagogikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet). Hun har i en årrekke drevet forskning, undervisning og formidling i barnehagefeltet, og har bidratt til utvikling av praksisnær barnehagekunnskap, står det på Wikipedia.

Hennes forsknings- og interessefelt er kommunikasjons- og relasjonsprosesser mellom barnehagelærer og barn, og barns medvirkning i barnehagen. Hun har også arbeidet med å belyse sammenhenger mellom nasjonale og internasjonale føringer og barns liv i barnehager. Berit Bae har utgitt en rekke vitenskapelige publikasjoner både nasjonalt og internasjonalt.

Svein Martinus Nordbotten begynte som professor i informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen i 1972, der han ledet utviklingen av faget og var med på å stifte Institutt for informasjonsvitenskap. I perioden 1979–1982 var Nordbotten leder av FNs statistiske kontor i New York.

Fra 1989 til 1992 var Nordbotten dekan for det Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen. Han har vært professor emeritus siden 1999.

Powered by Labrador CMS