Mohn ansatt som rektor ved UiS
Ny jobb. Et enstemmig styre ansatte Klaus Mohn som ny rektor ved Universitetet i Stavanger i dag. Og ambisjonene hans er klare: — Vi skal bli bedre på alt vi holder på med i dag, sier han.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Her kan du følge styremøtet i Stavanger i dag. De streamer for første gang, og den kan du se nederst i saken.)
Den kommende rektoren ved Universitetet i Stavanger (UiS), Klaus Mohn, sier i en pressemelding at han vil sette fart og retning for Universitetet i Stavanger, i samarbeid med studenter og ansatte.
— Jeg har vokst opp sammen med UiS og sett den rivende utviklingen på nært hold, både fra utsiden og nå fra innsiden. Derfor har jeg ambisjoner på vegne av universitetet. Med en karriere i grensesnittet mellom akademia, næringsliv og samfunn, er jeg svært glad for denne flotte muligheten til å bruke kompetansen i en stor og meningsfylt ledergjerning, sier Mohn om sin nye jobb.
Les også: Kilder til Khrono - Klaus Mohn innstilt som ny rektor for Universitetet i Stavanger
Stolt og med ærefrykt
Til Khrono sier han at han er stolt over at styret ansatte nettopp han.
— Jeg kjenner også på en ærefrykt overfor det jeg nå skal begi meg ut på. Men mest av alt gleder jeg meg, sier Mohn til Khrono.
Jeg kjenner også på en ærefrykt overfor det jeg nå skal begi meg ut på. Men mest av alt gleder jeg meg.
Klaus Mohn
Mohn er i dag professor i petroleumsøkonomi på Handelshøgskolen ved UiS. Han er utdannet samfunnsøkonom, og har sin doktorgrad fra Universitetet i Stavanger. Han har også utdanning i engelsk og historie.
Mohn har jobbet som forsker ved SSB og DNB Markets og hatt flere stillinger innenfor økonomi, finans, strategi og kommunikasjon i Statoil (nå Equinor), deriblant sjeføkonom i perioden 2009-2013. Han har vært ansatt som professor i full stilling på UiS siden 2013.
Professor Mohn sitter også i to av regjeringens ekspertutvalg: ett som skal evaluere Mineralloven og ett som skal vurdere klimarisiko for den norske økonomien.
Må bli bedre på alt
Det var seks interne kandidater til stillingen, og Mohn var kandidaten med minst ledererfaring fra akademia.
— Hva tenker du om det?
— Jeg har en bred bakgrunn og en kompetanse som er underrepresentert ved universitetet, så ser jeg fram til å bygge et bra lederteam. Det er ikke nødvendig at den øverste lederen skal kunne alt, sier han.
— Og hva blir de viktigste tingene du skal prioritere i rektorjobben?
— Jeg skal være forsiktig med å komme med prioriteringer og programerklæringer, men jeg tenker at vi må bli enda bedre på det vi holder på med: undervisning, forskning, kontakt med næringslivet. Vi må løfte oss systematisk på alle områder. Der har jeg tenkt å spille rollen som en aktiv og synlig rektor, også enda mer på nasjonalt nivå enn vi har vært tidligere, sier han.
Les også: Flere interne «snakkiser» til rektorstillingen i Stavanger
UiS skal være attraktiv
Den påtroppende rektoren ønsker ikke å kommentere Langeland-saken som kommer opp i retten førstkommende uke. Her har han tillit til at de nåværende lederne håndterer saken på en ordentlig måte.
— Men seksuell trakassering, og kartlegging av dette, er et tema i Universitets- og høgskolerådet og akademia om dagen. Hva tenker du om det?
— Jeg vil være opptatt av å legge til rette for at UIS skal være en attraktiv studieplass og attraktiv arbeidsplass og da må vi være opptatt av disse tingene også, sier Klaus Mohn.
Det var et enstemmig styre som valgte å tilby rektorstillingen til Mohn.
— Dette er en historisk dag, ved at vi har fått den første tilsatte rektoren for universitetet. Jeg er trygg på at nå vi har valgt den rette kandidaten til å videreutvikle UiS, sier nåværende rektor og styreleder Marit Boyesen.
Les også: Seks interne vil bli rektor i Stavanger
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!