Prorektor Bjarne Foss, NTNU, skal selv delta på sonderingsmøte med Khronos eiere OsloMet innen kort tid. Foto: Siri Øverland Eriksen

NTNU åpner for Khrono-samarbeid

Nasjonal avis. At både universitetene i Oslo og Bergen ønsker samarbeid om Khrono, gjør at også NTNU har bedt om dialog med OsloMet om det samme.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTNU blir den sjuende høyere utdanningsinstitusjonen som kan komme til å bli med i et samarbeid med OsloMet for å videreutvikle Khrono som nasjonal sektoravis. Det bekrefter prorektor Bjarne Foss overfor Khrono.

— NTNU ble først invitert til medeierskap i Khrono i fjor vår, men takket da nei. Siden den gang har det vært mye bevegelse i dette nisjemarkedet, med styrevedtak om forhandlinger hos Universitetet i Bergen og signaler fra Universitetet i Oslo. Dermed finner vi det nå riktig å gå i dialog med Khrono-eierne, sier Foss.

Vi ser for oss et samarbeid på et eller annet nivå, men ønsker egentlig ikke å sette noen premisser før møtet.

Bjarne Foss

Universitetsstyret ved Universitetet i Bergen (UiB) vedtok i slutten av august at ledelsen fikk fullmakt til å gå i forhandlinger om å bli medeier i Khrono med OsloMet, som per i dag er eneeier i avisa.

Vil ikke sette premisser

Kort tid etter gikk rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo (UiO) ut med at de vil gå inn med økonomisk støtte for å styrke Khrono som en nasjonal avis for uh-sektoren.

FAKTA

Khrono-samarbeid

November 2016: Rektor Curt Rice signaliserer at han ønsker flere medeiere i Khrono.

9. mai 2017 vedtok styret ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus å åpne opp for flere eiere i Khrono. Målet er større ressurser og legitimitet til nasjonal dekning av hele universitets- og høgskolesektoren.

I april 2018 ble det kjent at ledelsen ved Universitetet i Bergen hadde forhandlet fram et utkast til avtale om å bli 50 prosent medeier sammen med OsloMet. UiB-styret vedtok at alternativer måtte utredes først.

30. august 2018 la UiB-ledelsen fram nytt forslag, og fikk fullmakt fra styret til nye forhandlinger med OsloMet.

10. september inviterte OsloMet potensielle Khrono-partnere til dialogmøte.

På møtet deltok: Universitetet i Bergen, UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen på Vestlande, Universitetet i Oslo og Universitetet i Stavanger.

Medio september tok NTNU kontakt for å diskutere samarbeid om Khrono.

Målet er at universitetsstyret på OsloMet skal behandle forslag til en samarbeidsavtale med flere eiere av Khrono 14.desember 2018.

Foss opplyser at NTNU og OsloMet skal møtes innen et par uker, og at han selv skal delta i møtet.

— Vi ser for oss et samarbeid på et eller annet nivå, men ønsker egentlig ikke å sette noen premisser før møtet, sier Foss.

Da NTNU tidligere i høst signaliserte at de ville tenke nytt om nasjonal avis for sektoren, uttalte Jens Barland, leder for redaksjonsrådet ved NTNU-eide Universitetsavisa:

— Sektoren trenger journalistiske organer som kan samle aktører og ressurser for å dekke sektoren, litt som næringslivet har Dagens Næringsliv, kristenlivet Vårt Land og landbruket Nationen. Det fins flere måter å gjøre det på. Khrono-modellen er én variant, men det kan også gjøres på andre måter, sa Barland til På Høyden, som først omtalte kontakten mellom NTNU og OsloMet.

Møte for interessenter

10. september ble det avholdt møte for Khrono-interessenter ved OsloMet.

Der deltok UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Oslo.

UiB har skissert opp planer om å bli 50 prosents medeier sammen med OsloMet, men assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden ved UiB var positiv til at andre også har meldt sin interesse.

— Vi er glade for å se at det er flere aktører som nå melder sin interesse for å være med å utvikle en nasjonal universitetsavis. OsloMet og UiB har lagt rammer for prosessen som vi tror bør gi et godt utgangspunkt for veien videre. Det er naturlig at de øvrige aktørene ikke har kommet like langt i sine vurderinger, men vi er etter møtet optimistiske med hensyn til videre prosess, sa Tungodden til Khrono.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS