Lise Iversen Kulbrandstad er styreleder i Nokut og professor ved Høgskolen i Innlandet. Hun har erklært seg inhabil. Foto: Høgskolen i Innlandet.
Lise Iversen Kulbrandstad er styreleder i Nokut og professor ved Høgskolen i Innlandet. Hun har erklært seg inhabil. Foto: Høgskolen i Innlandet.

Inhabil i vurderingen av Innlandets universitetssøknad

Universitetsstatus. Styrelederen i Nokut har erklært seg inhabil når universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet skal avgjøres.

Publisert Oppdatert

Den 23. april faller trolig avgjørelsen. Styret i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) skal bestemme om Høgskolen i Innlandet (HINN) får universitetsstatus eller ikke.

Styreleder Lise Iversen Kulbrandstad er professor ved HINN og har erklært seg inhabil i saken, skriver Østlendingen.

Jeg er selvsagt helt inhabil i alle saker som har med Høgskolen i Innlandet å gjøre.

Lise Iversen Kulbrandstad

— Jeg er selvsagt helt inhabil i alle saker som har med Høgskolen i Innlandet å gjøre, enten det er orienteringssaker eller vedtakssaker, og enten det gjelder universitetsakkreditering eller kvalitetssystem eller ph.d.-søknader, som vel er eksemplene siden jeg ble styreleder, skriver Kulbrandstad i en e-post til avisen.

Jan Haaland er professor ved Norges handelshøyskole. Foto: Helge Skodvin
Jan Haaland er professor ved Norges handelshøyskole. Foto: Helge Skodvin

Jan Haaland, professor ved Norges Handelshøgskole, har fungert som styreleder i de situasjonene der hun har vært inhabil, opplyser Kulbrandstad til avisen.

Har arbeidet aktivt for universitetsstatus

I tillegg til å være professor ved HINN, er Kulbrandstad også tidligere rektor ved daværende Høgskolen i Hedmark i perioden 2007-2015 (som ble slått sammen med Høgskolen i Lillehammer i 2017).

Som rektor arbeidet hun systematisk å kvalifisere høgskolen for universitetsstatus, står det på HINNs nettsider.

Fikk tommel ned fra sakkyndig komité

Den sakkyndige komiteen i Nokut, som har behandlet universitetssøknaden fra Høgskolen i Innlandet‎, har konkludert med at høgskolen ikke oppfyller alle nødvendige krav for å bli universitet.

Høgskoleledelsen er sterkt uenige med de sakkyndige. Ledelsen, med rektor Kathrine Skretting og viserektor Anna L. Ottosen i spissen, er nå i gang med å formulere sitt tilsvar og vil gjøre det de kan for å overbevise Nokut-styret om at komiteen tar feil.

Powered by Labrador CMS