Forsvarets forskningsinstitutt

Husebekk og Bovim med nye styreverv

UiT-rektor Anne Husebekk og tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim er nye tilskudd i styret ved Forsvarets forskningsinstitutt.

Rektor ved UiT, Anne Husebekk og daværende rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, nøt sommersola under Arendalsuka. Nå skal begge sitte i styret til Forsvarets forskningsinstitutt.
Publisert Oppdatert

Anne Husebekk har kun få måneder igjen av sin tid som rektor for UiT Norges arktiske universitet. Det er allerede klart at hun etter hvert skal tilbake til sin professorstilling ved Institutt for medisinsk biologi og at hun skal bruke to år på å oppdatere seg på forskningen innenfor sitt felt.

Simula-topp Aslak Tveito blir ny styreleder i FFI.

Tirsdag ble det i tillegg klart at hun tar fatt på et toårig verv som styremedlem ved Forsvarets forskningsinstitutt. Det kommer fram i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

Forsvarets forskningsinstitutt, forkortet FFI, er et militærteknologisk forskningsinstitutt som driver anvendt forskning og utvikling for at Norge skal ha et effektivt og relevant forsvar, et sikkert samfunn og en konkurransedyktig forsvarsindustri, står det i pressemeldingen.

Sammen med Husebekk skal tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim sitte i det nye styret, som skal ledes av administrerende direktør i Simula, Aslak Tveito.

Gunnar Bovim har allerede flere styreverv. Han er blant annet styreleder ved Oslo universitetssykehus og Innovasjon Norge. Til sistnevnte verv ble han oppnevnt i 2018.

Tone Lindberg Grøstad, direktør i Maskingrossisternes Forening og pensjonert admiral Trond Grytting utfyller styret sammen med ansattrepresentantene Elin Margrethe Bøhler og Thor Engøy.

Powered by Labrador CMS