Ansettelse

Hun blir ny rektor ved Høyskolen Kristiania

Arne Krumsviks arvtager er funnet. Prorektor Trine J. Meza rykker opp og overtar sjefsstolen ved Høyskolen Kristiania.

Trine J. Meza overtar som rektor 1. august 2022. Da skal hun jobbe videre med å realisere ambisjonen til Høyskolen Kristiania om å bli Norges første private universitet.
Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg har jobbet på Høyskolen Kristiania siden 2015 og i rektoratet de siste fire årene. I løpet av den tiden har vi hatt en stor utvikling som organisasjon som jeg ønsker å være med på videre som rektor, sier Trine J. Meza.

Fredag kl. 12 ble hun presentert for de ansatte som den nye rektoren ved Høyskolen Kristiania, og det er dermed klart hvem som overtar etter avtroppende rektor Arne Krumsvik når han forlater stillingen 31. juli 2022.

Bakgrunn: Arne Krumsvik søker ikke nytt åremål

Meza er ikke et ukjent ansikt for ansatte og studenter ved høgskolen. Hun kommer fra stillingen som prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid.

Styreleder ved Høyskolen Kristiania, Peter Wesenberg, peker på Mezas bakgrunn som avgjørende for ansettelsen.

– Den viktigste jobben for Meza blir å bidra til å realisere høyskolens ambisjon om å bli et arbeidslivsuniversitet. Med sin bakgrunn som forsker, og med sin erfaring som instituttleder, prorektor og senest også fungerende dekan for School of Doctoral Studies, vet hun godt hva som kreves for å realisere denne ambisjonen, skriver Wesenberg i en pressemelding.

FAKTA

Trine J. Meza

Trine J. Meza har doktorgrad i genetikk (Dr. scient) fra Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet ved Universitetet i Oslo (2000).

Etter avsluttet doktorgrad ble hun ansatt ved UiO som postdoktor og forsker ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Det medisinske fakultet fra 2000 til 2005, før hun gikk videre til Matforsk AS i 2006.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Trine var tilbake på UiO som forsker, denne gangen som forsker ved Institutt for molekylær biovitenskap fra 2006 til 2011.

I perioden mellom 2011 og 2015 var Meza seksjonssjef og assisterende avdelingsdirektør i NOKUTs tilsynsavdeling og en del av lederteamet i NOKUT.

I 2015 ble Meza ansatt som instituttleder ved Institutt for helsefag ved Høyskolen Kristiania, frem til hun i 2017 ble prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid. En stilling hun kombinerte med en annen stor rolle - fra august 2020 til februar 2021 var hun også fungerende dekan ved School of Health Sciences ved Høyskolen.

Dette etterfulgt av rollen som fungerende dekan ved School of Doctoral Studies, i tillegg til at hun de fire siste årene har sittet i både høyskoleledelsen og rektoratet.

Kilde: Høyskolen Kristiania.

Brikken som mangler

Meza trekker også fram universitetsambisjonen som sin viktigste oppgave.

— Den viktigste oppgaven som rektor vil være å følge opp universitetsambisjonen vi har. En viktig del av det vi gjør er å bygge organisasjonen for å kunne bli et universitet. Det er et kvalitetsutviklingsprosjekt for hele organisasjonen, sier Meza til Khrono.

Med dagens regelverk mangler høgskolen doktorgradsprogrammer for å kunne kvalifisere til universitetsstatus. De har søkt Nokut om akkreditering av de to første, og venter å få avgjørelsen snart. Som kjent kreves det fire doktorgradsprogrammer for å kunne bli et universitet.

Det er den største brikken som mangler, sier Meza.

— Det meste er på plass med på tanke på studier på bachelor- og mastergradsnivå.

Ingen konkrete planer om flere oppkjøp

Høyskolen Kristiania har vokst seg store gjennom flere oppkjøp de siste årene. I 2017 kjøpte høgskolen Westerdals for 85 millioner kroner, mens Musikkteaterhøyskolen ble kjøpt for en hemmelig sum i 2019. Ifølge Meza foreligger det ingen konkrete planer om ytterligere oppkjøp.

— Vi har i likhet med offentlige institusjoner fusjonert for å skape en større og mer robust organisasjon med sterke fagmiljøer. Akkurat nå har vi ingen konkrete planer om oppkjøp.

— Hva vil være dine viktigste målsettinger som ny rektor?

— Vi skal jobbe for økt kvalitet i forskningen og kunnskapsutvikling. Dette må vi gjøre uten å miste det vi er gode på, nemlig å ha studenten i sentrum. Det er viktig for oss å beholde det studentnære perspektivet og ta vare på den studentkulturen vi har, selv om vi søker å endre organisasjonsmodell. Vi er en arbeidslivsnær høyskole og det skal vi fortsatt være. Vi skal fortsette å utdanne studenter til livet etter eksamen og ha et godt samarbeid med aktørene som skal ansette studentene våre, sier Meza.

Powered by Labrador CMS