ny jobb

Hun blir ny dekan ved Universitetet i Stavanger

Hun har vært fungerende dekan siden februar, men i august går Turid Borgen fast inn i stillingen.

Turid Borgen er ansatt som ny dekan for Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger.
Turid Borgen er ansatt som ny dekan for Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger.
Publisert

Onsdag denne uken ansatte styret ved Universitetet i Stavanger i et ekstraordinært møte ny dekan for deres samfunnsvitenskapelige fakultet.

Valget endte til slutt på nåværende prodekan for utdanning og førsteamanuensis i journalistikk ved universitetet og mangeårig journalist, vaktsjef og redaktør i NRK Rogaland, Turid Borgen.

— Jeg trives enormt godt både med å forske, lage dokumentarer og det å jobbe med studenter. Men de siste tre årene som prodekan for utdanning ved fakultetet, har jeg fått et innblikk i universitetssystemet og vært med å ha innflytelse. Det har gitt mersmak og jobben som dekan ble fristende, sier Borgen til Khrono.

Vil utvikle det tverrfaglige samarbeidet

Selv om hun har fungert som dekan siden februar i år, gleder hun seg til å ta fatt på jobben «på ordentlig» den 1. august.

— Det er et mangfoldig fakultet og noe av det jeg synes er spennende er at alle fagmiljøene er sterke og unike, men vi kan også utvikle det tverrfaglige samarbeidet. Jeg tror på samfunnsvitenskapenes rolle i samfunnet, både i velferd, helse, teknologi, hotell- og reiseliv og den demokratiske offentlighet. I alt dette bør det samfunnsvitenskapelige perspektivet være tilstede, sier Borgen, som også håper hun vil kunne klare å kombinere dekan-jobben med noe egen forskning på siden.

Borgen får med det ansvaret for ni bachelorprogram, ett årsstudium og syv masterutdanninger, samt forskerutdanning.

Utdanningstilbudet ved fakultetet er variert og omfatter blant annet hotell- og reiseliv, mediefag, sosiologi, statsvitenskap, psykologi, sosialt arbeid, barnevern og endringsledelse. Også Senter for kjønnsstudier er tilknyttet fakultetet, som Borgen i august blir dekan for.

Fakultetet Borgen skal lede har omlag 2.300 studenter og 180 ansatte, opplyser universitetet.

Blir ny instituttleder

Universitetet opplyser også at det har blitt ansatt enda en ny instituttleder. Ingunn Westvik Jolma er ansatt i åremålsstilling som instituttleder ved Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi. Hun tiltret i stillingen den 1. september.

Jolma går med det fra stillingen som forskningsleder ved forskningsinstituttet Norce.

Hun blir med det den fjerde instituttlederen som universitetsstyret har ansatt denne våren.