Kristin Vinje ble hentet inn til Universitetet i Oslo av dekan Morten Dæhlen (t.h.) høsten 2017. Nå slutter hun for å bli dekan i rektor Arne Krumsviks ledergruppe på Høyskolen Kristiania. Foto: Privat
Kristin Vinje ble hentet inn til Universitetet i Oslo av dekan Morten Dæhlen (t.h.) høsten 2017. Nå slutter hun for å bli dekan i rektor Arne Krumsviks ledergruppe på Høyskolen Kristiania. Foto: Privat

Slutter ved Universitetet i Oslo for å bli dekan på Høyskolen Kristiania

Ny jobb. Tidligere høyrepolitiker Kristin Vinje, blir en av fire dekaner ved Høgskolen Kristiania fra høsten. Hun slutter som visedekan ved Universitetet i Oslo etter mindre enn to år i stillingen.

Publisert

Den tidligere høyrepolitikeren og nåværende visedekan på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo, Kristin Vinje, skal fra august lede Høyskolen Kristianias kommende School of Health Sciences.

Vinje blir en av fire dekaner i den nye ledergruppen til rektor Arne H. Krumsvik.

Det er spennende å være med på å bygge opp kompetanse hos en aktør med klare ambisjoner om å etablere seg som det første private universitetet i Norge.
Kristin Vinje
Påtroppende dekan ved Høyskolen Kristiania

— Kristin Vinje har solid erfaring både som forsker og leder. Hennes bakgrunn fra akademia, næringsliv, offentlig sektor og politikk vil være viktig i arbeidet med å bygge Norges første private universitet, sier Krumsvik i en pressemelding.

Doktorgrad fra Universitetet i Oslo

Vinje tok i 1994 doktorgraden sin ved Kjemisk instiutt ved fakultetet hvor hun i dag er visedekan for innovasjon og samfunnskontakt. Vinje har også vært forsker ved Sintef i flere år etterfulgt av en periode i Nærings- og handelsdepartementet, der var hun avdelingsdirektør med ansvar for forskning og innovasjon. Hun var også aktiv i etableringen av en egen forskerskole som direktør ved Simula.

— Jeg ser frem til å bruke mine erfaringer fra ulike steder til å bygge opp en god forskerutdanning innen ulike helsefag ved Høyskolen Kristiania. Det er spennende å være med på å bygge opp kompetanse hos en aktør med klare ambisjoner om å etablere seg som det første private universitetet i Norge, sier Vinje ifølge en pressemelding fra høyskolen.

Kort tid som visedekan

— Det føles litt som å komme hjem igjen, etter en lang rundtur i mange ulike posisjoner, sa Vinje til Khrono sommeren 2017 da det ble kjent at hun skulle begynne i ny jobb ved UiO.

Vinje satt som stortingsrepresentant i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen for Høyre fra 2013-2017, men ble ikke renominert på sikker plass for partiet til valget høsten 2017. Dekan ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, Morten Dæhlen, oppnevnte henne dermed som visedekan og hun tiltrådte 1.oktober samme år.

Ifølge Uniforum reagerte fagforeninger på ansettelsen som skjedde uten utlysning.

Kristin Vinje har vært ansatt som visedekan i vel halvannet år på UiO og har i perioden søkt flere jobber. Hun sto på søkerlisten til universitetsdirektørstillingen ved Universitetet i Oslo og hun var også en av søkerne til direktørstillingen i utdanningsetaten i Oslo kommune etter Astrid Søgnen. Men nådde ikke opp i noen av disse.

Vinje starter i den nyopprettede stillingen 1. august, da Høyskolen Kristiania omorganiseres i fire avdelinger: School of Health Sciences, School of Arts, Design, and Media, School of Economics, Innovation, and Technology og School of Communication, Leadership, and Marketing.

– Vi skal doble studenttallet fra 10.000 til 20.000, derfor organiserer vi oss for vekst, sier rektor Arne H. Krumsvik. De tre andre dekanansettelsene skal være avklart i løpet v et par-tre uker.

— Det har vært en formidabel interesse for de fire dekan-stillingene. Etter utlysning og aktivt søk hadde vi over 80 kandidater totalt, halvparten internasjonale, sier Krumsvik til Khrono.

Flere profilerte ansettelser

Krumsvik ble ansatt som rektor ved Kristiania 1.august i fjor. Siden den gang har han gjort flere profilerte ansettelser ved høyskolen. Christen Krogh gikk fra direktørstilling i Forskningsrådet til prorektor for arbeidsliv og innovasjon. Audun Farbrot er hentet inn fra BI for å bli fagsjef for forskningskommunikasjon, medieprofessor Jens Barland forlater NTNU til fordel for Høyskolen Kristiania og den profilerte medieforskeren Bente Kalsnes slutter ved OsloMet og begynner ved Høyskolen Kristiania 1.juni.