HJEMMEkontor
Hjemmekontor-nekter flyttet til stuen i solidaritet
Svein Harald Milde, ansatt på Universitetet i Oslo, nektet å bruke hjemmekontor før arbeidsgiveren la bedre til rette. Men til slutt valgte han likevel stuebordet.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kontoraktivist Svein Harald Milde er ingen resignert krigsherre som har trukket troppene slukøret tilbake, selv om han nå er tilbake på hjemmekontoret. For noen uker siden ble han kjent som han på Universitetet i Oslo (UiO) som ikke ville tilbake til hjemmekontoret.
— Dette er mer en overlevelsesstrategi og en solidarisk handling. Jeg tok en t-bane til jobb som kjører gjennom blodrøde bydeler som Grorud og Bjerke. Etter hvert ble smittesituasjonen i egen bydel, og bydeler langs samme reisevei, såpass alvorlig at jeg valgte å bruke hjemmekontoret, sier Milde.
Det var Uniforum som først skrev om historien til Milde.
Han bor i bydelen Bjerke i Oslo og reiser med en t-bane, som før Bjerke stopper ved Grorud, på vei til Universitetet i Oslo (UiO). Bydelene er noen av områdene med mest smitte i hovedstaden.
Halvgode løsninger
Milde har fått tilbud fra arbeidsgiveren om å ta med utstyr fra jobben hjem, men sitter foreløpig med kun en laptop i heimen.
— Det ville være å lage to halvgode løsninger. Jeg jobber med kommunikasjon og har heller fått en avtale der jeg er på kontoret de dagene det er svært hektisk. Da er det vanskelig med en laptop når det skal holdes styr på et utall faner i nettleseren, sier Svein Harald Milde.
— Så dette er ikke et tilbaketog?
— Det vil jeg ikke si. For meg var det viktigste å gi tydelig beskjed om det jeg mener har vært et manglende tilbud når vi som ansatte blir bedt om å jobbe hjemme. Siden er det blant annet kommet opp en egen nettside om dette, og jeg opplever at ledelsen ved UiO har satt søkelys på problemstillingen, sier Milde.
Aksjonerte
Han har fått en rekke støtteerklæringer etter at han valgte å gå ut i Uniforum, med sin aksjon, som handlet om at han nektet å være på hjemmekontor før UiO la bedre til rette for det.
— Jeg har fått masse støtte fra både kjente og ukjente kolleger. Det har også vært folk fra andre institusjoner som har tatt kontakt for å snakke om hvilke ordninger de har, sier Svein Harald Milde.
Han har også fått støtte fra sin nærmeste leder for å reise problemstillingen. Andre med mer kommersielle interesser har også tatt kontakt.
— Hehe, det ringte en selvstendig næringsdrivende som ville tilby alle mulige smarte løsninger for hjemmekontoret. Men han skulle selvfølgelig selge meg disse, forteller Milde.
— Hvor lenge tror du det går før kontoret blir den vanlige arbeidsplassen igjen?
— Det vet jeg ikke. Men i mars slo ryggen seg vrang etter noen uker hjemme, og jeg frykter det skal skje igjen. Nå er også treningsmulighetene stengt, og den kombinasjonen er ikke heldig, sier Svein Harald Milde.
Nyeste artikler
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Departementet kan ikkje oppheve mistillit
Skal drøfte omdømme- og merkevarebygging
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024