Rektor Anne Husebekk (i midten) leverte mandag en rapport om hvordan samarbeidet mellom universitetene og helseforetakene kan bli bedre, Statssekretærene Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet tok imot.
Rektor Anne Husebekk (i midten) leverte mandag en rapport om hvordan samarbeidet mellom universitetene og helseforetakene kan bli bedre, Statssekretærene Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet tok imot.

Behov for tett kontakt mellom helseforetak og universiteter

Arbeidsgruppen ledet av Tromsø-rektor Anne Husebekk anbefaler tettere samarbeid mellom universitetene og helseforetakene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeidsgruppen som har sett på hvordan samarbeidet mellom universitetene og helseforetakene kan bli bedre, overleverte mandag sin rapport til statssekretærene Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Arbeidsgruppen ble nedsatt i 2015 og bedt om å beskrive eventuelle barrierer for samarbeid mellom universiteter og helseforetak og foreslå konkrete løsninger.

— Best mulig forskning

— Målet med våre anbefalinger er å få mest mulig og best mulig forskning ut av de tilgjengelige ressursene, sa arbeidsgruppens leder, rektor Anne Husebekk ved UiT Norges arktiske universitet, da hun overleverte rapporten, ifølge departementets nettsider.

Målet med våre anbefalinger er å få mest mulig og best mulig forskning ut av de tilgjengelige
ressursene.

Anne Husebekk

(Foto: Kunnskapsdepartementet)

Tiltak fra arbeidsgruppen

Arbeidsgruppen har identifisert barrierer for samarbeid og mulige tiltak innenfor seks tematiske områder:

  • eierstruktur og samarbeidsarenaer
  • areal for forskning og utdanning
  • forskningsfinansiering
  • administrative rutiner og regelverk
  • forskningsinfrastruktur
  • utdanning

Les rapporten her.

Departementene takker

— Jeg vil takke arbeidsgruppen for et godt og grundig arbeid. Et godt samarbeid mellom universitetene og helseforetakene er viktig på så mange områder: Alt fra at du som pasient får riktig behandling til at vi får til gjennombrudd i helseforskningen. Vi har et klart ansvar for å følge opp denne rapporten og finne løsninger som kan få samarbeidet til å fungere bedre, sa statssekretær Bjørn Haugstad.

— Helseforetakene og universitetene er avhengig av godt samarbeid for å løse de viktige oppgavene de har i samfunnet. Sammen med Kunnskapsdepartementet går vi nå grundig inn i rapporten. Vi vil bruke den videre i arbeidet med å utvikle begge våre sektorer, sa statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS