Ny rektor
Han er favoritt til å bli ny rektor ved OsloMet
Christen Krogh kan bli OsloMets neste rektor dersom universitetsstyret onsdag slutter seg til innstillingen fra innstillingskomiteen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I morgen, onsdag 8.desember, skal både OsloMet og Høyskolen Kristiania ansette nye rektorer. Christen Krogh har vært en snakkis begge steder.
Etter det Khrono har grunn til å tro, er Krogh, prorektor ved nettopp Høyskolen Kristiania, innstilt som nr.1 fra innstillingskomiteen ved OsloMet. Komiteen ledes av styreleder Trine Syvertsen. I tillegg er det fire andre styrerepresentanter med i komiteen (se faktaboks).
Men universitetsstyret, som skal gjøre rektoransettelsen som siste punkt på dagsorden i morgen ettermiddag, står selvfølgelig fritt til å stokke om og prioritere hvem av de tre finalekandidatene de ønsker å ansette, uavhengig av komiteens innstilling.
Finaleheatet
De andre to som er med i finaleheatet om å bli ny OsloMet-rektor er odontologiprofessor Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo og Nina Waaler, fungerende rektor og prorektor for utdanning ved OsloMet.
Ved private Høyskolen Kristiania er ikke søkerlistene offentlige, men etter det Khrono kjenner til så er det «en håndfull» interne søkere og to eksterne på listene.
De to utdanningsinstitusjonene stiller litt ulike krav til rektorstillingen. Ved OsloMet kreves det doktorgrad, mens ved Kristiania er det i tillegg ønskelig med professorkompetanse. Krogh er ikke professor. Og etter det vi kjenner til er det OsloMet som er Kroghs prioritet, og han er ikke aktuell som rektor ved Høyskolen Kristiania.
Krogh har tidligere arbeidet som forsker og forskningssjef ved Sintef, vært utviklingsdirektør i Opera Software ASA samt at han har vært avdelingsdirektør i Forskningsrådet, før han gikk til Kristiania.
Christen Krogh er utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Glasgow i 1988. I tillegg har han en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, der avhandlingen hans var knyttet til rettsteori, filosofi og informatikk.
Tredje forsøk for Waaler
Det er andre gang Nina Waaler søker rektorjobben ved OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus). Hun søkte rektorstillingen da Curt Rice fikk den i 2015 og hun har også tidligere stilt til valg som rektorkandidat, men tapte mot Kari Toverud Jensen i 2011. Og etter det Khrono erfarer kom hun heller ikke helt på topp i denne runden.
Waaler har fortsatt to år igjen av perioden sin som prorektor ved OsloMet og vil gå tilbake til denne, dersom hun ikke får rektorstillingen.
Det har vært en omfattende rekrutteringsprosess ved universitetet. Over 80 personer har gitt råd til innstillingskomiteen etter å ha hørt finalekandidatene presentere seg.
Barkvoll: Morsom prosess
— Jeg synes det har vært en morsom og spennende rekrutteringsprosess ved OsloMet og er veldig fornøyd med å ha kommet til finalen, sier professor Pål Barkvoll ved Universitetet i Oslo.
Han kan fortelle Khrono at han ikke er kjent med hvilken prioritert plass han står på fra innstillingskomiteen.
— Men hvis styret skulle finne på å ansette meg onsdag, så vil det være et oppdrag jeg går til med stor glede og engasjement, sier han.
Barkvoll ble også i høst utnevnt som president i ADEE (Association for Dental Education in Europe) er en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning.
— Så jeg blir ikke arbeidsløs med det første, hvis jeg ikke får rektorjobben heller, sier han.
Nyeste artikler
Demonstranter ødela for millioner: — Trist at universitetet blir møtt som en fiende
Når forsøk på inkludering fører til ekskludering
Ansatte reagerer på krav om høflighet på jobben i Sørøst
Planen for rektorvalget ved NMBU er klar
Styrk yrkesfagløpet og få flere i varig arbeid
Mest lest
Ansatte reagerer på krav om høflighet på jobben i Sørøst
Øyvind Eikrem har fått se mappen sin: NTNU og PST har hatt kontakt siden 2014
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Vil legge om doktorgradsutdanninger
Snart kan ingen lære norske elever fremmedspråk