universitetet i sørøst-norge

Halvparten strøk på eksamen

85 av 160 sykepleierstudenter ved Universitetet i Sørøst-Norge strøk på eksamen.

Over halvparten av studentene strøk på eksamen i sykdomslære og farmakologi ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Over halvparten av studentene strøk på eksamen i sykdomslære og farmakologi ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Publisert Oppdatert

— Det er ikke normalt, sier instituttleder for sykepleie- og helsevitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Nina Elisabeth Blegen til Drammens Tidende.

Samme avis omtaler den høye strykprosenten på eksamen i sykdomslære og farmakologi der over halvparten strøk. De har også snakket med en student som forteller at de er frustrerte.

— Det er ikke bra og vi er like lite fornøyd med det som studentene er. Vi vil selvfølgelig at studentene skal lykkes og oppnå så gode karakterer som mulig, sier Blegen til Drammens Tidende.

En av fire strøk på nasjonalt deleksamen

På den nasjonale deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi (AFB) i desember strøk en av fire studenter i landet, som Khrono omtalte i januar.

Dårligst gikk det hos UiT - Norges arktiske universitet ved Harstad der 53,6 prosent strøk, altså rundt samme nivå som det nå er ved USN på eksamen i sykdomslære og farmakologi.

USN i Drammen lå da selv rundt snittet i resten av landet med 27,6 prosent som strøk på den nasjonale deleksamen. Verre gikk det med den lokale eksamen denne gang. Instituttlederen sier til Drammens Tidende at det er vanskelig å sammenligne disse to. Men trekker samtidig frem pandemien som en utfordring.

— I 2020 og 2021 hadde vi det svært utfordrende forhold knyttet til pandemien. Studentene fikk ikke være på campus og deltatt i det faglige fellesskapet med lærere og studenter. Det har vist seg at det er utfordrende for studentene å komme tilbake til campus. Studentene går glipp av læring når det blir mye tid alene foran skjermen, sier Blegen til lokalavisen.

Få stryk generelt under pandemien

Koronapandemien førte til endring på de fleste eksamener i landet. Samtidig viser tall i database for statistikk om høgere utdanning (DBH/NSD) at strykprosentene gikk ned. Våren 2020 var den over syv prosent for både private og offentlige høgskoler og universiteter. I 2021 sank den ytterligere ned til 5,39

Den var litt høyere ved USN, som i 2021 hadde høyest strykprosent i landet med 8,86 prosent.

Powered by Labrador CMS