Guro Ødegård har startet i sin ny stilling som direktør for Velferdsforskningsinstituttet NOVA. Her avbildet på kick off-arrangementet for ansatte ved OsloMet i 2017. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / OsloMet
Guro Ødegård har startet i sin ny stilling som direktør for Velferdsforskningsinstituttet NOVA. Her avbildet på kick off-arrangementet for ansatte ved OsloMet i 2017. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / OsloMet

Overtar som ny direktør etter Neumann

Nyansettelse. Guro Ødegård overtar ansvaret etter Iver B. Neumann som ny direktør ved velferdsforskningsinstituttet NOVA på OsloMet.

Publisert Oppdatert

Etter at Iver B. Neumann gikk til en ny jobb som direktør ved Fridtjof Nansens Institutt på Polhøgda på Lysaker i Bærum, har det vært uklart hvem som blir ny direktør for NOVA.

Min fordel er at jeg kjenner instituttet og staben godt.

Guro Ødegård

Nå er det bestemt at Guro Ødegård skal fungere som ny direktør frem til styret ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning formelt ansetter ny direktør i juni 2020.

Det skriver OsloMet i en pressemelding.

Ødegård kommer fra stillingen som leder for seksjon for ungdomsforskning ved NOVA. Hun er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo, og har som forsker arbeidet med tema knyttet til demokrati, politikk og sivilsamfunn med et særlig fokus på ungdom.

— Et privilegium

Hun har tidligere arbeidet som forsker ved Institutt for samfunnsforskning og vært leder for Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor.

— Det er et privilegium å lede dyktige forskere på et institutt som leverer forskning av høy akademisk kvalitet for avgjørende utfordringer i samfunnet, sier Ødegård i en pressemelding.

Hun ønsker å styrke satsingen på forskning, publisering og formidling.

— Min fordel er at jeg kjenner instituttet og staben godt. Derfor har jeg ikke behov for, eller tid til, å vente de obligatoriske 100 dager før jeg proklamerer hva jeg skal gjøre. Her blir fullt trøkk fra dag én, sier Ødegård.

Ønsker tettere samarbeid

På sikt håper hun å styrke samarbeidet med Norsk institutt for by- og regionforskning, SIFO og Arbeidsforskningsinstituttet.

— Sammen representerer vi Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljø med enorm kompetanse på viktige samfunnsområder. Det er en ledeleseoppgave å legge til rette for at dette utnyttes på en klok måte, sier Ødegård.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS