Sommeren 2018 møtte statsråd Iselin Nybø forkurs-studenter i matematikk på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Sommeren 2018 møtte statsråd Iselin Nybø forkurs-studenter i matematikk på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Forkurs i matte også i 2019

Matematikk. Iselin Nybø har bestemt at det skal bli gitt tilbud om forkurs i matematikk for studenter som vil inn på lærerutdanningen, men ikke har det nødvendige 4-kravet i boks, også sommeren 2019.

Publisert Oppdatert

Høsten 2016 trådte det nye kravet om at studenter som ville bli lærere måtte ha 4 i matematikk for å komme inn på studiene. De studenter som har valgt avansert matematikk i den videregående skolen må bare bestå for å være kvalifisert.

Vi trenger fortsatt flere lærere, særlig til grunnskolelærer-utdanning for trinn 1–7.

Iselin Nybø

Regjeringen bestemte at dets kulle arrangeres forkurs i matematikk for studenter som ellers oppfylte kravene. Strykprosenten var de første årene skyhøy.

Les også: 75 prosent strøk på forkurs i matematikk for lærerstudenter

470 kvalifisert på tre år

Så langt har ordningen med forkurs i 2016, 2017 og 2018 bidratt til at 470 søkere som ellers ville ha fått avslag på grunnskolelærer- og lektorutdanningen har kvalifisert seg for opptak.

— Derfor har vi bestemt at det også i 2019 skal tilbys forkurs i matematikk, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), i en pressemelding fra departementet.

Les også: Færre vil på sommerkurs i matte for potensielle lærerstudenter

Alle skal tilby

Beslutningen om å videreføre forkurset for opptak til lærerutdanning i 2019/2020, innebærer at alle institusjoner med relevant lærerutdanning skal tilby slikt kurs. Forkurset skal organiseres som et sommerkurs i juli med en avsluttende nasjonal prøve. Institusjonene må bygge på sine erfaringer fra tidligere års forkurs, slik at søkerne sikres et godt tilrettelagt undervisningsopplegg.

— Vi ser en tydelig positiv trend over tid, med økte søkertall og økte opptakstall til lærerutdanningene. Vi har gjort utdanningen bedre, yrket mer attraktivt, og iverksatt flere økonomiske incentiver for å ta lærerutdanningen, hevder Nybø i pressemeldingen og legger til:

— Vi trenger fortsatt flere lærere, særlig til grunnskolelærerutdanning for trinn 1–7. Forkurset er ett av flere viktige tiltak for å styrke rekruttering til lærerutdanning i 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS