NTNU
Gir ikke ansatte korona-kompensasjon
Forskerforbundet ønsket kompensasjon til NTNU-ansatte for ekstraordinær innsats under pandemien, men fikk ikke arbeidsgiveren med på forslaget.

I Oslo har det skapt rabalder etter at rektor Curt Rice ga sine ansatte ved OsloMet en julebonus på 10.000 kroner for ekstraordinær innsats under pandemien.
— Tillegget er ment som en anerkjennelse av den gode innsatsen og løsningsviljen fra alle ansatte, sa Rice da bonusen ble endelig vedtatt i november.
OsloMet-bonusen har naturlig nok satt i gang prosesser ved andre utdanningsinstitusjoner der ansatte også har stått i en særskilt arbeidssituasjon mens koronaviruset har lamslått det norske samfunnet.
Ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) foreslo Forskerforbundet tidligere i høst et lønnstillegg til alle ansatte for å kompensere for ekstraordinær innsats det siste året.
Nå er det klart at NTNU-ansatte ikke får et tillegg, men:
— Vi ble ikke enige om korona-kompensasjon, men arbeidsgiver har sagt at de vil følge opp saken utover neste år og vurdere det på nytt da, sier Lisbeth Aune, hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved NTNU til Universitetsavisa.
Til Universitetsavisa viser Aune til en medlemsundersøkelse der 38 prosent av de som har svart oppgir at de har jobbet mer enn normal arbeidstid som følge av koronaviruset.
— Vi forventer at arbeidsgiver tar grep på individuelt nivå utover våren slik at ansatte får kompensasjon for den ekstraordinære innsatsen og det merarbeidet som er blitt gjort, sier Aune til Universitetsavisa.
Nyeste artikler
Tar imot tusenvis av internasjonale studenter
Elleville lyttertall for Sintef
Ny strategi gir forskerne større muskler overfor forlagene
Er det vanlige folks tur nå?
Rolf (76) med varsku om seniorpolitikk i akademia: — Sløser med ressurser
Mest lest
Professor advarer: — Kan skape hat mot kvinner
Det tok oss noen minutter å plagiere Curt Rice og lure universitetets kontroll
Allerede to uker før studiestart møter jeg et politisk akademia
Jenter har vært i klart flertall i høyere utdanning de siste 20 årene
Professoren fekk Parkinson. Ein vert stempla som avvikar når ein brukar stokk, seier ho