Jusstudenter reagerer

Frykter syke studenter stiller på eksamen

— Jeg frykter at studenter med Covid-19-symptomer vil møte opp på eksamen slik reglene er nå.

Jussfakultetet i Bergen ber studenter som skal avlegge eksamen om å begrense sosial kontakt. Det har skapt reaksjoner.
Jussfakultetet i Bergen ber studenter som skal avlegge eksamen om å begrense sosial kontakt. Det har skapt reaksjoner.
Publisert

Mens for eksempel OsloMet har meldt at det ikke vil bli gjennomført fysisk skoleeksamen i høst som følge av koronapandemien, har Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen besluttet at eksamen skal avvikles fysiske på skolen.

I en e-post ber fakultetet studentene om å begrense sosial kontakt de to siste ukene før eksamen skal tas. Dette har ført til reaksjoner. Saken ble først belyst av Studvest, før VG omtalte den onsdag denne uken.

— Jeg frykter at studenter med Covid-19-symptomer vil møte opp på eksamen slik reglene er nå. Konsekvensene av å bli hjemme blir for store, sier jusstudent Emilie Mellbye Rytter-Ingebrigtsen (23) til VG.

  • Les VGs sak her

— Kan føle seg presset

Rytter-Ingebrigtsen går fjerde år på jusstudiet, og vedgår at hun er oppgitt over at viktige eksamensavklaringer først blir vedtatt like før eksamen.

— Man kan kun ta opp igjen eksamen når ordinær eksamen avvikles av neste års kull. Dette vil kunne skape uro, og sum vil det kunne gjøre at noen føler seg presset til å gå på eksamen selv om de er syke, sier hun,

Dekan ved Det juridiske fakultet ved UiB, Karl Harald Søvig, står fast ved at eksamen skal avvikles ved skolen. Han er også klar på at studentene bør begrense sosial kontakt med andre personer i to uker før eksamensdagen.

— Dette er selvsagt ikke et pålegg, men ment som ett av flere tiltak for å gi best mulig rammebetingelser for eksamen. Det vil også bli satt opp en ekstraordinær eksamen for dem som ikke kan møte til eksamen, sier Søvig til VG.

Flere reagerer

Det er ikke bare Emilie Mellbye Rytter-Ingebrigtsen som går ut i VG og uttrykker sin bekymring for jussfakultetets eksamensplaner. Femteårsstudent Silje Fedøy sier følgende om saken:

— De fleste studenter som bor i kollektiv på kryss av fakultet og studieretninger, vil få problemer med å isolere seg. Videre har mange studenter deltidsjobber som ikke kan gjennomføres som hjemmekontor.

— Alle jusstudenter vil helst ha skoleeksamen med karakterer, fordi det er motiverende og fordi det skiller studentene når vi skal ut i arbeidslivet. Men denne gangen blir det feil, sier en annen student, Ingvild Hardal, til VG.

Powered by Labrador CMS