Forskningsråd i fire land åpnet for norske forskere

Publisert
Internasjonal direktør i Forskningsrådet Kristin Danielsen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Internasjonal direktør i Forskningsrådet Kristin Danielsen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nye avtaler gjør at forskere fra Norge kan søke om midler i forskningsrådene i Sveits, Nederland, Sør-Korea og Japan, dersom de deltar i prosjekter som ledes av forskere fra det aktuelle landet, skriver Forskningsrådet.

Både forskningsinstitusjoner og bedrifter kan søke.

Forskningsrådet har inngått avtaler med de fire landene, såkalte «Money Follows Cooperation»-avtaler. Tildeling av midler skjer etter konkurranse, og prosjektene blir gjennomført i samsvar med det aktuelle forskningsrådets regler og rutiner.

Avtalen innebærer også at forskere fra de fire aktuelle landene også kan søke Norges forskningsråd sammen med en norsk hovedsøker.

— Dette er en gylden mulighet for norske søkere, inkludert bedrifter, som vil utvide horisonten sin utover Norge. Vi samarbeider med disse fire landene fordi dette er land med sterke forskningsmiljøer, og hvor forskningsrådene har en positiv holdning til gjensidig åpning av nasjonale utlysninger, sier områdedirektør Kristin Danielsen i Forskningsrådet i en pressemelding.

Danielsen sier at denne form for samarbeid bidrar til økt kvalitet i norsk forskning, men også til å løse samfunnsutfordringer og til muligheter for norsk næringsliv internasjonalt.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS