Studieavgift er korttenkt kunnskapspolitikk Regjeringen fraviker gratisprinsippet for studenter fra land utenfor EØS/Sveits. Med det fjerner de samtidig ett av våre fremste konkurransefortrinn, hindrer internasjonalisering og skaper mer byråkrati, skriver 7 medlemmer fra Akademiet for yngre forskere.
Feilslåtte og ekskluderende norskkrav Utenlandske forskere jobber mest, og må i tillegg lære seg norsk. Strukturell støtte for å sikre fortsatt internasjonalisering må til, skriver Petterson, Kunst, Anjum, Obaidi, Junker, Coenen og Vu.
Vi trenger mer internasjonalisering, ikke mindre Internasjonal mobilitet er viktig for idéutveksling, samarbeid og læring. Forskningsrådet må ikke stanse mulighetene for finansiering av slike prosjekter, skriver Astrid Marie Sandsør, Nils Korsvoll, Aksel Braanen Sterri, Dian Liu og Lene Liebe Delsett.
Ynskjer vidareføring av studieplassane som kom under pandemien Anne-Grethe Naustdal fryktar at studiekvardagen vert mindre internasjonal i framtida. Naustdal er prorektor for utdanning ved Høgskulen på Vestlandet, og ho gøymde seg bak den 6. luka i Khronos adventskalender.
Mange utlendinger kan ikke sikkerhetsklareres. Nå vil regjeringen ha flere norske teknologer Norge trenger at flere norske statsborgere tar doktorgrad innen teknologi. — Vi er avhengige av at institusjonene utdanner flere doktorgradskandidater som kan sikkerhetsklareres, sier statsråd Ola Borten Moe.
Ny studie: Forskere mistenker at de blir overvåket i samarbeidsland Flere forskere melder i ny studie om mistenkeliggjøring av kolleger og studenter fra visse land.
Årsakene til at det er få kvinnelige professorer overrasket forskerne Forklaringsmodeller som passer for USA, passer ikke for Norge.
— Regjeringen er nødt til å rydde opp selv SVs utdanningspolitiske talsperson er sterkt imot å innføre skolepenger for utenlandske studenter. Men han mener regjeringen må «rydde opp» selv.
Tar imot tusenvis av internasjonale studenter Mange tusen internasjonale studenter kommer til Norge i disse dager. Prorektor frykter at de kan få seg et sjokk når de oppdager hvor dyrt alt er.
Internasjonalisering har gitt økt likestilling i akademia Norske universiteter og høgskoler rekrutterer en økende andel professorer som er født utenfor Norge, og mange av disse er kvinner, skriver Kaja Wendt og Hebe Gunnes.
Fra «herregud» til «vi takker Språkrådet» Universitetet i Oslo fikk kjeft av Språkrådet for å bruke engelsk navn på et nytt senter. Nå tar de selvkritikk og varsler gjennomgang av egne rutiner.
Medisinutdannede fra utlandet er en løsning på fastlegekrisen «At norske studenter studerer medisin i utlandet gjør at vi får internasjonal kompetanse inn i norsk helsevesen», skriver Ansa-president Sine Schei.
Internasjonalisering lønner seg «I tillegg til å løfte Norges profil på den internasjonale forskningsarenaen, tilfører internasjonale forskere konkrete og immaterielle fordeler til Norge – uavhengig av om de blir her etter endte studier eller flytter til et annet land.»
Finland vil gjøre det lettere for utenlandske studenter å bli i landet. Norge sier nei Finland vil tredoble antallet internasjonale studenter og endrer loven for å sikre at eksperter blir i landet. I Norge er det en forutsetning at de forlater landet etter endte studier.
Rekordtildeling: Over 253 millioner kroner til utveksling i Erasmus+ NTNU sikret seg størst tildeling. Sjekk hvem som fikk mest og minst.
Internasjonalisering - La oss snakke om «elefanten i rommet» De fleste diskusjonene om internasjonalisering koker ned til ett tema: manglende norskkunnskaper hos ikke-norske ansatte.
Julien Bourrelle kom til landet for å forske. I staden gjorde han karriere av snåle nordmenn — Dersom du kjem til Noreg og skal bruke fleire år på ein master eller ph.d., må du faktisk ta deg tid til å lære deg norsk, meiner fransk-canadiske Julien Bourrelle.
Korleis samarbeide med eit diktatur? Lagar guide for akademia i ei vanskeleg verd No startar arbeidet med å lage «retningslinjer for ansvarleg internasjonalt samarbeid».
Måtte avbryte utveksling i Russland: — På under en uke hadde nesten alle dratt Strenge sanksjoner tømmer Russland for europeiske utvekslingsstudenter. Norske Nikoline Marie (23) måtte ta bussen til Finland.
Statssekretæren vil ha debatt om det forskes nok på Norge Statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) spør om forskning på norske forhold har havnet i skyggen av internasjonalisering.
— Why did you, of all people, sound the alarm on the internalisation of academia? Cecilie Hellestveit met some of her strongest critics in this panel debate, recorded in Stavanger February 23.
90 prosent av søkerne til nye NTNU-stillinger bosatt utenfor Norge — Dette er en stor utfordring for vår sektor, men spesielt for NTNU med den teknologi-profilen vi har. En balanse med rekruttering fra eget land og utenfra er viktig, sier prorektoren for forskning.
— Enklere å bli professor i Norge enn ute i Europa Professor Ulrich Dettweiler mener det er for lite kvalitetssikring rundt kompetanse etter doktorgraden i Norge. — Det er lettere å bli professor når man bare kan søke opprykk, sier han.
Russiske forskere i åpent brev: — Krig med Ukraina er et skritt til ingensteds I et åpent brev, undertegnet av over 370 russiske vitenskapsfolk og vitenskapsjournalister, krever de stans av krigen i Ukraina. De frykter for både menneskeliv og forskningssamarbeid med resten av verden.
—Mennesker som får betalt for å være innenfor kunnskapsbransjen, har et ansvar for å tåle en støyt — Jeg har ikke noe imot internasjonale forskere. Om noen oppfatter at de blir såret eller vonbroten av noe som sies i en offentlig debatt, da tenker jeg at såpass må vi tåle i et land som Norge, sier Cecilie Hellestveit.
Hellestveit møtte Mohn — og sine argeste kritikere Kåkånomics stilte med fullt panel onsdag kveld. Se hele debatten her!
Internasjonale forskere og Hellestveit i debatt onsdag — Det må gå an å snakke om dette uten å bli stemplet som fremmedfiendtlig, sier UiS-rektor Klaus Mohn. Debatten om internasjonaliseringen av norsk akademia skal tas et skritt videre.
Nytt styre i SiN Stipendiatorganisasjonene i Norge har fått nytt styre. — Jeg er bekymret for karrieremulighetene, sier nyvalgt styreleder Nicolas Gibney.
Rekordstor pågang flere steder. Ikke like mange reiser ut Koronapandemien virker ikke lenger å påvirke utvekslingen av studenter i like stor grad som de to foregående årene.
Snakker ut om Nesna, selvstyring og bestefars hjemvendte Mercedes Ola Borten Moe (Sp) kaller seg selv en praktisk anlagt politiker. Etter snart 100 dager som forsknings- og høyere utdanningsminister har han satt tydelige merker etter seg.
Ytringsklimaet må ønske internasjonale stemmer velkommen — En fruktbar måte å diskutere samfunnsendring, er å se for seg en framtid vi ønsker, og spørre seg hva som må til for å komme dit.
Utenlandske forskere jobber og formidler mer enn norske forskere For første gang tar Tidsbrukundersøkelsen til Nifu for seg forskjellen på ansatte med norsk og utenlandsk statsborgerskap. Utenlandske kvinner jobber aller mest.
Norske og utanlandske forskarar sit på kvar si tue Kollegaer på profesjonsutdanningar prioriterer ikkje å bli kjent med kvarandre, ifølgje ny undersøking. Men språk er ikkje det første hinderet.
En gang for alle: Jeg har ikke kritisert de internasjonale forskerne Etter høstens debatt har det satt seg et inntrykk av at jeg kritiserer internasjonale forskere. Det er ikke tilfellet. La meg en gang for alle presisere i Khrono hva jeg har sagt, og hvorfor.
Internasjonalisering i fornyet motvind Det er ingen tvil om at Hellestveit er en dyktig og medievant akademiker, men Khronos kåring av «årets navn» synes å støtte opp om et argument som er empirisk diskutabelt, dårlig timet og prinsipielt problematisk.
Internasjonalisering er ikke kun et udelt gode Det er mulig å skape et større rom for å ivareta og dyrke frem lokalt forankrede forskningstalenter, og slik bevare Norge som aktiv bidragende kunnskapsnasjon, mener professor emerita Harriet Bjerrum Nielsen.
Sammen er vi bedre - mye bedre Utsagn og premiering som Årets navn i akademia 2021 fører nok heller til fremmedgjøring og et fattigere norsk samfunn med svakere universiteter og forskning, mener innleggsforfatteren.
Viktigheten av gode norskkunnskaper i akademia Jeg er personlig ikke bekymret for om hele forskningsfelt blir dominert av utenlandske forskere, skriver Mari S. Myksvoll, som heller vil diskutere hvor viktig språkkunnskap er som forsker i Norge.
Utvalg vil ha norsk inn i engelske avhandlinger Kun fem prosent av de engelske doktoravhandlingen ved Universitetet i Bergen har et norsk sammendrag. Nå vil språkpolitisk utvalg endre regelverket.
Pris skaper reaksjoner:— Bidrar til å polarisere Gratulantene var mange, men det var også kritikerne, etter at forsker og jurist Cecilie Hellestveit ble tildelt prisen Årets navn i akademia fredag.
Bruker masse tid på kandidater som trekker søknaden sin Universitetene får flere og flere søkere til stillinger som vitenskapelig ansatt, men taper masse tid på kandidater som trekker sitt kandidatur.
Gleder seg til å dra, men er urolig for at utveksling blir avlyst Reiselysten blant studentene er nesten som i et normalår, men nå når pandemien drar seg til, trekker mange seg fra utveksling. NTNU-student Tiril Berbom Gabrielsen skal til USA og håper i det lengste at hun kan dra.
— Ytringsfridomen bør brukast til å provosere. Ikkje til hurrarop og halleluja Cecilie Hellestveit blei stempla som fordomsfull og møtt med krav om sensur. No kan ho bli årets namn i akademia.
Det handler om forandringen Når 80 prosent av søkerne på faste stillinger ved norske universiteter er utenlandske, er det klart at en må sette noen intelligente grenser av gode, samfunnsmessige grunner, mener Jostein Gripsrud.
Kun seks kvinner blant de mest siterte forskerne i Norge 23 forskere fra norske institusjoner står på lista over de mest siterte i verden.
UiO hegner om det norske fagspråket Navnet Senter for data- og beregningsvitenskap, med det omdiskuterte akronymet dScience, er et eksempel på at UiO tar norsk på alvor og bruker senterets navn som et bidrag til videreutvikling av norsk som fagspråk, forklarer Morten Dæhlen i dette innlegget.
Universiteta «går opp i saumane»: Forlangar færre internasjonale studentar Dei internasjonale studentane er for mange, meiner nederlandske universitetsleiarar, som vil ha tiltak for å regulere pågangen.
Forskerne jobber stadig mer, men har mindre tid til å forske Økende internasjonalisering er en viktig faktor for økt arbeidstid blant forskere.
Norsk språk og internasjonalisering i akademia står i et spenningsfelt — Jeg vil foreslå å innføre krav om å oppnå et visst nivå eller en plikt til å dokumentere fremgang i norsk språk.
Mot nye rekorder i 2021 Tall for første halvår 2021 tyder på at det blir rekord i antall avlagte doktorgrader i år. Andelen med utenlandsk statsborgerskap er også i svak vekst.
Rekrutterte nesten alle HF-professorane frå utlandet 85 prosent — det er andelen rekrutterte frå utlandet til Universitetet i Bergens største fakultet, Det humanistiske fakultet (HF), i perioden 2017 til 2020.
Ber justisministeren ordne enklere innreise for forskere Hvis en ordning med konvertering av vaksinedokumentasjon fra for eksempel USA lar seg gjøre ved ankomst til Frankrike eller Tyskland, må jo dette kunne la seg gjøre også ved innreise til Norge, mener Universitets- og høgskolerådet.
52 søkarar til stipendiatstilling – ingen er norske Ikkje noko problem, meiner professor ved NTNU, Christian Klöckner.
Sjekk ut eventuelle bivirkninger av internasjonalisering Det vil være uheldig å innføre politiske tiltak for å begrense internasjonaliseringen av akademia.
Beklagelig misforståelse rundt forelesningsnekt I forbindelse med en sak om undervisning i et valgemne ved Det juridiske fakultet de siste ukene har fremstillingen i media blitt upresis, uheldig generalisert og noen ganger helt feil.
Ber Norge velge ny strategi for internasjonalisering:— Dette er vinn-vinn Norge bør betale nordmenn som reiser til utlandet for å ta doktorgrad, mener Oxford-stipendiat og postdoktor.
Akademikere om forelesningstrøbbel: «absurd», «skandaløst» og «skuffende» Sterke reaksjoner på «kanselleringskultur» ved Universitetet i Oslo. Rektor Stølen vil ikke forholde seg til begrepet.
Welcome to Norway! Akademiet for yngre forskere: Det er nok å ta tak i av utfordringer utenlandsfødte forskere møter i Norge.
Trainee-program på den globale arenaen Dagens norske studenter må konkurrere med indiske og kinesiske studenter i India og Kina, skriver forfatter Rina Sunder.
Forventer at forskere blir mer synlige og at universitetene klatrer på rangeringene Vi har aldri hatt flere akademikere i dette landet, og samtidig aldri hatt færre akademikere, relativt sett, som deltar i samfunnsdebatten. Det er et paradoks, mener Ola Borten Moe.
Nødrop til UDI over lang behandlingstid for forskere Universitetene fortviler over lang ventetid hos Utlendingsdirektoratet for å få forskere inn i landet. UDI lover ingen snarlig bedring.
Internasjonalisering, mangfold og nordmenn i norsk akademia «I noen fagmiljø har det blitt betydelig færre norske vitenskapelige ansatte og dette er noe vi bør og skal jobbe med. Denne innsatsen skal ikke gå på bekostning av våre internasjonale kolleger»
På dette senteret har langt de fleste bakgrunn fra utlandet Hver fjerde ansatt ved universiteter og høgskoler har utenlandsk bakgrunn. Det er høyere enn i arbeidslivet ellers.
Uten utenlandske forskere blir norsk akademia fort provinsiell — Jeg mener Cecilie Hellestveits perspektiv på utenlandske forskere og deres forskning er både trist og farlig.
Internasjonaliseringen røpes av sin tunge Ved den akademiske majoritetens overgang til engelsk som språkstandard, undergraves en ambisiøs skriftkultur på morsmål, ifølge førstelektor Jørgen Lund.
Debatt(u)kultur — Mye tyder på at det er et behov for å gjøre døren høyere og porten videre hvis vi ønsker å fremme kritisk tenkning og flerstemt debatt i og utenfor utdanningssystemet.
I gammal tid var fellesspråket latin, nett no er det engelsk — Akademikarar opplyser og debatterar dagen lang, også svært mange av våre dyktige kollegaer frå andre land.
Det som driver oss fra hverandre Debatten om hva det vil si å ta på seg rollen som offentlig intellektuell er en historie om en fjær som har blitt til fem høns.
English with a bee taste — Kanskje ufrivillig språkhumor av det knusktørre slaget er vår sterkaste akademiske eksportvare?
Det er ingen grunn til å bli fornærmet Internasjonalisering har mange positive sider, men også en del uheldige bivirkninger som det er vel verdt både å peke på og å problematisere, skriver Arve Hjelseth.
Bør ikke stille spørsmål ved internasjonalisering, mener jussprofessor Andenæs Professor Mads Andenæs anklager forsker Cecilie Hellestveit for dårlig folkeskikk. Og han mener forskerne bør holde seg mer unna avisene.
Norsk samfunnsdebatt berikes av internasjonale perspektiver Det utenlandske forskere mangler av innsidekunnskap, kan veies opp for ved å tilby et utenfra-blikk.
Synsing om utenlandske forskere Vi undres over Hellestveits generaliseringer og hvordan hun tillegger utenlandske forskere en svært egoistisk holdning uten noe bevis.
Internasjonalt innhogg Cecilie Helletveits betimelige problematiseringer rundt internasjonalisering, er for viktig til å ende som en mini-sensasjon i rikspressen om rektoren Curt Rice som først krevde og så beklaget scenenekt, mener Jørgen Lund.
Anine Kierulf vil ha mer innestemme i debatten Curt Rice fikk hard kritikk da han ba Cecilie Hellestveit beklage.— Jeg syns det er en stor fordel at folk sier hva de mener, sier ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf.
Internasjonaliseringen har ikke gått for langt Frontene er steilere enn nødvendig, mener rektor og prorektor ved UiO om debatten om andelen av utenlandske forskere i akademia.
Jeg beklager, Cecilie Hellestveit Hellestveit og alle andre forskere skal selvsagt komme til orde – uten at noen skal bestemme hvordan.
— Ren hersketeknikk. Rice refses av rektorkolleger Forsker Cecilie Hellestveit sprer fordommer og bør beklage, mener NMBU-rektor Curt Rice. — Nettopp slike ting som gjør at folk vegrer seg for å gå inn i samfunnsdebatten, svarer rektorkollega.
Generaliserende og ubelagte påstander om utenlandske akademikere For å kunne si noe meningsfylt om hvem som bidrar i offentligheten, må man lage empiriske undersøkelser fremfor å synse.
«Hun bør beklage». Rektor mener norsk forsker sprer fordommer mot akademikere fra utlandet Rektor Curt Rice mener pressen bør vurdere å ikke sitere forsker Cecilie Hellestveit. — Rice har kurs mot et dystopisk samfunn, svarer hun.
Internasjonalisering i gal retning Endringer i eksportkontrollforskriften kan fort gi en betydelig nasjonalisering og svekkelse av norsk forskning og høyere utdanning, skriver rektor og prorektor ved UiO.
Sats på den kollegiale samtalen Kurs i norsk for internasjonalt ansatte er ikke tilstrekkelig for fullverdig opplæring. Tilrettelegging for kollegial sosialisering er også nødvendig.
For å jobbe med språkopplæring må man vite hvor skoen trykker For å ivareta hovedspråket samtidig som vi sikrer bred deltakelse er det essensielt at våre faste ansatte kan tilstrekkelig norsk.
Norskopplæring kan ikke være opp til den enkelte ansatte i akademia Mange internasjonalt ansatte i akademia opplever utydelige forventninger om å lære norsk og de blir stående i en spagat mellom to ulike verdener.
Utenriksdepartementet ønsker å godkjenne forskningssamarbeid ved universitetene — Vi er alltid på vakt overfor ting som kan innskrenke den akademiske friheten, sier UiB-rektor Margareth Hagen om myndighetenes forslag til nytt regelverk for kontroll med kunnskapsoverføring.
Stans i studentutveksling hindrar ikkje internasjonaliseringsarbeid Til tross for at pandemien har ramma både mobilitet og samarbeidsprosjekter, finnes også eksempel på at innovative, digitale løysingar har gitt betre kommunikasjon og fagleg samarbeid.
Drysser 100 millioner kroner over samarbeid med blant andre India, Brasil og Kina 13 norske institusjoner får over 100 millioner til utdanningssamarbeid med ni ulike land. NTNU får mest.
Slik blir høstens utveksling Universiteter og høgskoler Khrono har vært i kontakt med forteller at de vil sende studenter til utlandet til høsten. Men flere begrenser det til Europa.
Utveksling bør ikke begrenses til noe som skjer bak en skjerm Digital utveksling er et viktig supplement, men vil aldri kunne erstatte de fysiske fordelene ved utvekslingene.
Mer bærekraftig internasjonalisering Pandemien har kastet nytt lys på behovet for mer digital samhandling på tvers av landegrenser, og virtuell utveksling er både bærekraftig og inkluderende, skriver Nina Waaler og Curt Rice.
Rapport: Over halvparten av aktivitetene har stoppet opp Koronapandemien har i stor grad påvirket det internasjonale utdanningssamarbeidet. Likevel viser en fersk rapport at ikke alt er like svart.
Universitetene er overrasket over høye søkertall fra utlandet Mellom 7 prosent og 161 prosent økning.
Studentene fornøyd med at utveksling blir hovedregel Stortingsflertallet enige om nye krav til utveksling.
En kort mil for internasjonalisering Stortinget har debattert internasjonalisering av utdanning. Regjeringen kommer med flere gode tiltak, men har ekskludert flere viktige verktøy for internasjonalisering, skriver Ansas president, Morgan Alangeh.
UiO nær toppen mellom dei mest internasjonale i Norden Universitetet i Oslo hamnar rett utanfor pallen når dei mest internasjonale universiteta i Norden vert rangerte. — Hyggeleg og viktig, seier rektor.
Studentmobilitet: Utfordringer og paradokser i krisenes tid Internasjonalisering gjennom studentmobilitet har vært et viktig virkemiddel i kvalitetsutviklingen av høyere utdanning i lang tid, skriver innleggsforfatterne.
Utenlandsstudenter vraker Norge: Skylder på manglende skolepenger Manglende skolepenger i Norge kan være en del av forklaringen, tror leder i Universitets- og høgskolerådet, Dag Rune Olsen.
Tidlig avlyst utveksling – en mulighet for å gi alle internasjonale perspektiver? Tiden er nå inne for å på nytt ta til orde for å se på nye mulighet for studentmobilitet uten å fysisk flytte på studentene, skriver Steinar Vikholt.
Slik underviste UiO studenter fra 80 land i 17 ulike tidssoner Den heldigitale internasjonale sommerskolen (ISS) ved Universitetet i Oslo ble en suksess. Det vil bli digitale løsninger også etter pandemien.
Det store spørsmålet er hvordan dette vil påvirke internasjonaliseringen En definering av reiser til utenlandske studiesteder som «nødvendige» på linje med arbeidsreiser, er en god start og avgjørende for å understreke viktigheten av internasjonalt samarbeid innen utdanning og forskning, skriver stortingsrepresentant Marianne Synnes Emblemsvåg.
Utveksling betyr lite for studenters jobbmuligheter Utvekslingsopphold i utlandet gir ingen fordeler når studenter skal ha sin første jobb, viser studie.
Nå må vi forberede oss på fremtiden Krisen har bevist at utdanningssektoren har en del å forberede seg på fremover internasjonalt, skriver Fahad Said.
Engelsk i akademia: Møter få eller ingen krav om å lære norsk Språk. Utlendingar som kjem til Noreg for å jobbe på universitet og høgskular blir fortalt at dei ikkje treng å lære norsk, stikk i strid med språkpolitiske retningslinjer.
Høyre vil ha mer internasjonal satsing for elever og studenter Internasjonalt. Høyres stortingsgruppe har vedtatt ny politikk for internasjonal satsing for både elever og studenter.
Amerikanske Austin har knekt koden som utenlandsstudent i Norge Ny rapport. Austin Lavender er ikke som andre amerikanske utvekslingsstudenter i Norge: Han mener kvaliteten på utdanningen sin er høyere enn i hjemlandet og er ikke ensom.
Universitetenes rekrutteringspraksis skaper bekymring blant faglige ansatte Rekruttering. Ny studie peker på at manglende norskkunnskaper kan gi klasseskille mellom «nordmenn som underviser på et lavt nivå og internasjonalt ansatte som underviser på et høyere nivå.»
Norway is increasingly accepting only the wealthiest international students Regulation. I really hope this is not on purpose, as that would give a bad taste in my mouth, International Students' Union President, Amine Fquihi writes.
OsloMet er dårligst i klassen på å ta imot utenlandske ansatte Strategi. Professor Anders Breidlid stiller spørsmål ved OsloMets internasjonale ambisjoner.
Studentutveksling smelter polarisen Klima. De fleste er enige om at internasjonal studentmobilitet er et gode for studentene, for universitetssektoren og for samfunnet. Men er dette klimamessig bærekraftig, spør UiT-professor Kåre Skallerud.
Samar Esmail (35) og Hiba Arabi (37) er to av mange syriske flyktninger som lykkes i det norske utdanningssystemet Flyktninger. Antallet syrere som tar høyere utdanning i Norge har nesten seksdoblet seg siden 2015.
En konstruktiv USA-kritiker og programmet han skapte Internasjonalisering. I dag finnes utfordringer som gjør Fulbrightprogrammet mer relevant enn noen gang.
La ikke universitetsstyrene ødelegge for god studentutveksling Utveksling. Skal alle studentene ut for å «oppleve en annen kultur og et annet språk», frykter jeg at kvaliteten på mange av oppholdene blir skuffende dårlig, skriver BI-professor, Dag Morten Dalen.
Norske studenter driver stort sett bare med naboutveksling Internasjonalisering. Tallene viser at norske studenters utvekslingsopphold i mindre grad bidrar til interkulturell forståelse og kunnskap om verden utover såkalte vestlige land, skriver sentralstyremedlem i Norsk studentorganisasjon, Rebekka Opsal.
Om babyar, badevatn og debatten om akademiske flyreiser Internasjonalisering. Toppforskning gjer verda betre, nokre flyreiser er ein liten pris å betale for det, skriv førsteamenuensis Arnt Ove Hopland ved Norges Handelshøyskole.
Greta Thunberg vekket en hel verden, men ikke universitetene og høgskolene Internasjonalisering. Vi skryter av at det aldri før har vært forsket så mye på klima, på metoder for å bedre klima, for å redusere klimautslipp og finne nye energikilder. Samtidig har vi dette «fantastiske» begrepet, internasjonalisering, skriver rådgiver på OsloMet, Mari Devik.
Brandtzæg: En «sydentur» på et par uker bør ikke telle som utveksling Internasjonalisering. En «sydentur» på et par uker duger ikke som internasjonal erfaring, mener NTNU-styreleder og avtroppende konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg.
Lidenskapelig opptatt av internasjonale spørsmål NSO-valg. Stian Skarheim Magelssen stiller som internasjonalt ansvarlig i Norsk studentorganisasjon. — Jeg brenner virkelig for internasjonalisering, sier han til Khrono.
Nybø advarer studenter mot å velge Storbritannia Utveksling. Statsråd Iselin Nybø advarer studenter mot å dra på utvekslingsopphold til Storbritannia av varighet mindre enn ett år. Utenlandsstudentenes interesseorganisasjon, er ikke så bekymret som Nybø.
To meldinger — ett mål Internasjonalisering. Stortingsmeldingene om studentmobilitet og arbeidslivsrelevans gir grunn til å tenke nytt om internasjonalisering.
Mørland: Fornøyde studenter er ingen sovepute Utveksling. En analyse av studentenes tilbakemeldinger om utvekslingsopphold viser positive resultater. Samtidig bekreftes velkjente utfordringer, skriver NOKUT-direktør Terje Mørland.
Internasjonale forskere for mer norsk og mer mangfold Nytt forum. Forskere ved Universitetet i Oslo lanserer Forum for internasjonale forskere i Oslo (FIRO). Alle universiteter bør gjøre det samme, mener de. For å finne ut hva man mener med internasjonalisering og mangfold, blant annet.
Det mangfoldige akademiet Mangfold. Norskfødte etterkommere av innvandrere er sterkt underrepresentert blant forskere i Norge, mens de er overrepresentert i høyere utdanning. Dette er det verdt å dvele over.
Ønsker mer utveksling med Sør-Afrika Delegasjon. Om en ukes tid lander 60 deltakere fra kunnskapssektoren i Pretoria i Sør-Afrika. Iselin Nybø ønsker seg mer og bedre utveksling med Sør-Afrika.
Ber om innspill til hvordan man skal få flere på utveksling Utveksling. Iselin Nybø vil ha innspill til stortingsmelding om studentmobilitet. Arbeiderpartiet kaller planene som foreligger tafatte.
Vi har ikke tid til å vente på Venstre Utveksling. Det haster med å skifte gir for å få flere studenter til å dra på utveksling, skriver Arbeiderpartiets Nina Sandberg.
Utvist Tromsø-student vant over Utlendingsnemnda i retten Rettssak. Cédrique Lovasoa Augustave ble kastet ut av Norge mens han skrev mastergrad ved Universitetet i Tromsø. Nå har han fått medhold i Oslo tingrett, og utvisningen av ham er kjent ugyldig.
Økt kvalitet eller akademisk turisme Utveksling. Det er en rekke utfordringer knyttet til utveksling man må tenke på, før man går inn for å gjøre det obligatorisk.
Nybø: Ingen skal tvinges til å dra på utveksling Utveksling. De som ikke ønsker eller har mulighet til å reise på utveksling, skal kunne velge det bort, skriver Iselin Nybø.
Obligatorisk utveksling treffer institusjonene, ikke studentene Utveksling. Høyres studenter misforstår. Med en ordning der studenter må melde seg av i stedet for på utveksling, tvinger vi institusjonene til å jobbe for gode utvekslingsavtaler, gi god veiledning og minske papirarbeidet, skriver student Stian Skarheim Magelssen.
Nybø vil vurdere å gjøre utveksling obligatorisk Utveksling. Ministeren for høyere utdanning tror norske studenter er litt hjemmekjære, og er åpen for tanken om at utveksling i framtiden kan bli regelen for alle studenter, ikke unntaket.
To av tre norske studenter har ingen planer om utveksling Utveksling. Personlige og økonomiske bekymringer er de vanligste grunnene til at norske studenter dropper å planlegge utveksling. — Informasjonen fra institusjonene er altfor dårlig, sier ANSA-leder.
Nyeste artikler
Kommunane vil ha desentral lærarutdanning. Men høgskulen seier nei
Mener «presumptivt kognitivt velfungerende» studenter plagierte med overlegg
Regjeringen går fra 6 til 3 kategorier i finansiering av utdanninger
Finansiering for mangfold?
Sikret seg to millionstipender på en uke
Mest lest
Paul (80) saksøker BI: — Vil ha svar før jeg skal i graven
Akademia kan ikke skygge unna «kjønnsidentitet»
Høgskole fortviler: Eks-stipendiat fortsetter å publisere i deres navn
Vil takke nei til foredrag hvis DFØ er involvert
Allrounder og draumelærar? Han kan undervisa i fire fag