Styret ved Universitetet i Oslo diskuterte onsdag foreldrepermisjon for forskere i midlertidige stillinger. Foto: Mats Arnesen

Ber universitetsdirektøren lage felles retningslinjer for foreldrepermisjon

Midlertidighet. Styret ved Universitetet i Oslo går mot universitetsdirektørens anbefaling. De ønsker felles vurderingskriterier for foreldrepermisjon for midlertidig ansatte.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Universitetsstyret ber universitetsdirektøren legge frem policy og felles vurderingskriterier for behandling av forlengelser i forbindelse med uttak av foreldrepermisjoner for midlertidig ansatte forskere.»

Teksten ble enstemmig vedtatt i styret ved Universitetet i Oslo (UiO) onsdag 11. september.

Som Khrono skrev på mandag frarådet universitetsdirektør Arne Benjaminsen å etablere retningslinjer slik at midlertidig ansatte forskere får rett til forelenget ansettelse som følge av foreldrepermisjon.

— Befester usikkerheten

På styremøte ble det raskt god temperatur. Styremedlem Kristian Bjørkdahl, som representerer midlertidig vitenskaplig ansatte, var tydelig på at alle midlertidig ansatte bør ha samme retningslinjer.

Jeg mener anbefalingen til universitetsdirektøren gjør kort prosess med kjønnsperspektivet i denne diskusjonen.

Kristian Bjørkdahl

— At det er på denne måten befester den usikkerheten mange forskere møter. Dessuten mener jeg anbefalingen til universitetsdirektøren gjør kort prosess med kjønnsperspektivet i denne diskusjonen, sa Bjørkdahl.

Ønsker felles håndtering

Også eksternstyremedlem Idar Kreutzer i Finans Norge mente UiO bør ha en felles håndtering av foreldrepermisjon.

— Det ville vært utenkelig for et selskap som Telenor å ha ulik praksis for sine ansatte på dette spørsmålet. Selvfølgelig skal UiO praktisere sitt regelverk på tvers av alle ansatte. I det ligger det en forutsigbarhet for de ansatte, sa Kreutzer.

Han henviste til det faktum at det eksisterende lovverket for permisjon er ulikt avhengig av hvilken midlertidig stilling man er ansatt i.

Stipendiater og postdoktorer gis forlenget ansettelse som blir regulert av en egen forskrift. Andre midlertidige ansatte har ifølge lovverket ikke en generell adgang til forlenget ansettelse tilsvarende fravær på grunn av foreldrepermisjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS