Hallvard Lavoll fra samfunnskontakt leder panelsamtale etter innledningene på dagens direktesendte frokost om forskningsformidling. Foto: Eva Tønnessen
Hallvard Lavoll fra samfunnskontakt leder panelsamtale etter innledningene på dagens direktesendte frokost om forskningsformidling. Foto: Eva Tønnessen

Direktefrokost om formidling

— Forskning og formidling bør ses som to sider av samme sak, sa HiOAs Harald Hornmoen under frokostmøtet om forskningsformidling. Rundt 50 frammøtte i salen og vel 100 via direktesendingen fulgte seminaret.

Publisert Oppdatert

(Sendingen er tilgjengelig i opptak under her. Man må spole seg over brannalarmen som avbrøt sendingen i rundt 15 minutter midt under Harald Hornmoens innledning.)

Ulike innspill

Seminaret ble åpnet av prorektor for forskning, Frode Eika Sandnes. Han spilte ballen videre til førsteamanuensis Harald Hornmoen fra Institutt for journalistikk og mediefag. Hornmoen har lang erfaring fra begge sider av formidlingsbordet.

Han oppfordret HiOAs forskere til å kanskje i større grad å se formidling og forskning som to sider av samme sak, og bidro med egne eksempler på at kronikk og foredrag hadde bidratt tilbake i hans eget forskningsarbeid.

Nina Kristiansen, redaktør i forskning.no og debattredaktør i Morgenbladet, Sigve Indregaard, fortalte om hvordan de mener forskere bør henvende seg til mediene, og hva de setter pris på i kontakt med forskerne.

Avslutningsvis slapp Bente Kalnes fra Universitetet i Oslo til. Hennes agenda var bruk av sosiale medier som positive bidrag i en forskers hverdag.

(De fullstendige innleggene ser du i opptaket over.)

Sosiale medier

Arrangør for frokost og formidlingsseminaret var Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon (SK). Arrangørene forteller at tanken bak frokostseminaret er å inspirere forskere og stipendiater til å tenke nytt når det gjelder presentasjon av sin forskning. Målgruppen bruker stadig flere kanaler, og budskapet må spisses for å nå gjennom i informasjonshavet.

De oppfordrer også både publikum på seminaret og seere til å delta i debatten i sosiale medier med emneknaggen #hioaforskning.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS