Campus Kristiansand, Universitetet i Agder.

Alt jeg ønsker meg til jul er å få sensuren i tide

Forsinket sensur. Vi håper at færre studenter skal trenge å leve i den unødige og stressende ventetiden forsinket sensur innebærer.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er i gang med årets andre eksamensperiode. Nok et halvår hvor eksamensnerver, pepperkaker, julemusikk og etter hvert forsinket sensur går hånd i hånd.

Tiden frem mot eksamen er et salig kaos, hvor man ofte lever et stressende liv, og hvor spørsmålene som surrer i hodet er; har jeg lest nok til eksamen? Er jeg tidsnok ute til eksamen? Rekker jeg å levere eksamen? Hvordan gikk egentlig eksamen?

Mens studenter selv må kontrollere de tre første spørsmålene, vil spørsmålet om hvordan eksamen egentlig gikk være et vondt sår til sensuren kommer – for ja, studenter stresser faktisk med å få tilbake eksamenskarakteren også. Dette er gjerne et steg i eksamensperioden enkelte ser ut til å glemme. Kanskje ikke for alle, men for mange studenter, får man ikke ro i eksamenssjela før man vet hvordan eksamen egentlig gikk.

Man føler seg ikke særlig respektert eller prioritert når alle andre enn studentene kan overholde fristene som de selv vil. For leverer studenter eksamen for sent, da blir det stryk.

Benedicte Nordlie

Uheldigvis er dette et stress mange studenter må gå unødig med. Fordi, mens studenter stresser med å møte opp og levere eksamen presis, møter vi ikke alltid et system hvor vår eksamenskarakter stresser med å komme til oss. Dessverre er forsinkede sensurer realiteten for flere.

Studenter har som regel forståelse for forsinket sensur om det foreligger en god grunn. Vi skjønner også at sykdom eller andre uforutsette hendelser inntreffer. Problemet ved forsinket sensur er ofte at vi verken mottar en forklaring eller ytterligere beskjed når sensuren blir forsinket. Når man da ser det store bildet føler man seg ikke særlig respektert eller prioritert når alle andre enn studentene kan overholde fristene som de selv vil. For leverer studenter eksamen for sent, da blir det stryk.

Flere universiteter og høyskoler har nå tatt tak i problematikken og innført bøter for forsinket sensur. Vi har også løftet tanken opp på Universitetet i Agder (UiA), men enn så lenge virker det ikke som dette er veien man ønsker å gå. Vi skulle selvsagt ønske å slippe å slenge pisken nok et år, men kanskje det er en nødvendighet for at studentene skal få sensuren i tide, og bli prioritert i like høy grad som de prioriterer eksamen?

Enn så lenge er vi spente på å se hva årets eksamensperiode bringer, og hvilke tiltak UiA setter i gang for å forhindre forsinket sensur. Vi håper å se ved neste evalueringsperiode at flere studenter får sensuren på tiden, og at et mindre antall studenter trenger å leve i den unødige og stressende ventetiden forsinket sensur innebærer.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS