Tar innspill fra studentene på alvor
Eiendomsdirektør Mariann Hole forteller at flere har ytret ønske om større møte- og undervisningsrom i Forskningsrådsbygget som høgskolen overtar til høsten.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Høgskolen i Oslo og Akershus overtar bygget som Forskningsrådet holder til i rett bak campus Pilestredet fra høsten 2014 (bildet under). I dette bygget skal det nye forskningsenteret, Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), lokaliseres. SVA er en sammenslutning av instituttene AFI og Nova.
I tillegg ønsker høgskolen at et annet institutt skal inn i bygget, og forslaget som nå foreligger er Institutt for sosialfag. Dekan Dag Jenssen har innstilt på flytting, men det er høgskolens ledelse som tar den endelige beslutningen. Etter hans syn hører instituttet naturlig sammen med SVA og en lokalisering i det nye bygget vil samle et institutt som i dag er spredt på tre steder.
Både studentene, men også lærere på bachelorutdanningen på instituttet har markert seg mot flytting.
De mener konsekvensen av flytting vil bli at man skiller bachelorstudentene fra deres forelesere og øker avstanden mellom lærer og student på dette faget.
Rom for 160 studenter
I går fortalte studentenes representant i flyttesaken, Christoffer Storm Tiller Alsvik til Khrono at studentene er bekymret over flytteforslaget. En løsning de ser er ombygging, slik at det nye bygget får forelesningsrom som kan romme opp mot 160 studenter. Det vil sikre at studentene får tilhørighet og undervisning i samme bygg som lærerne deres holder til i.
— Er dette et realistisk forslag?
— Vi er i gang med å sjekke mulighetene, sier eiendomsdirektør ved høgskolen, Mariann Hole.
— Det er ikke bare studentene som har ønske om større rom i bygget. Også SVA har ytret ønske om muligheter for et større rom til større møter og presentasjoner, forteller Hole.
Har vært på befaring
Arkitekter fra Dark og interiørarkitekter fra Zink, som begge bistår HiOA i campusutvikling, har vært på befaring i bygget. I tillegg skal lufteksperter sjekke lokalitetene før påske, med tanke på om dagens ventilasjonssystem har kapasitet til å bære såpass store rom det her er snakk om.
— Vi klarer nok ikke et rom som kan huse opp til 160, men kanskje to rom med kapasitet opp mot 100. Slike rom kan man jo se for seg blir seriekoblet, slik at studentene i naborommet kan følge og delta i undervisning via digitale hjelpemidler, sier Hole.
Samtidig legger hun til at det jo maksimum er to minutter å gå fra det nye bygget ned til Pilestredet 35 (P35) der studentene holder til i dag.
— Vi må jo også se hele campus under ett og utnytte våre lokaliteter optimalt, understreker Hole.
Ikke til semesterstart
— Det kan bli et kostbart prosjekt?
— Dersom det er snakk om rene ombygginger bør det ikke koste all verden. Må vi inn med et nytt aggregat for å få tilstrekkelig luftkapasitet, blir det selvfølgelig en del dyrere og et noe mer omfattende prosjekt. Det vil nok uansett bli dyrere enn det budsjettet vi har per i dag. Men jeg er sikker på at vi skal klare å få ekstrabevilgninger til dette prosjektet, legger Hole til.
Hole understreker samtidig at eventuelle nye og større rom ikke vil være klare til semesterstart 2014.
— Slik det ser ut nå, vil vi kanskje kunne starte ombygging på senhøsten eller nærmere jul, mener hun.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!