Høgskule n å vestlandet

Flere sykepleiestudenter i karantene i vest

Flere sykepleierstudenter ved Høgskulen på Vestlandet var i praksis ved Haukeland sykehus etter å ha vært på forelesning med en medstudent som senere fikk påvist koronasmitte.

Det er en gruppe praksisstudenter ved HVL som nå er satt i karantene.
Det er en gruppe praksisstudenter ved HVL som nå er satt i karantene.
Publisert Oppdatert

Onsdag kveld fikk flere studenter ved sykepleierutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) en tekstmelding fra utdanningsstedet om at det er påvist smitte hos en person som var til stede på undervisning på HVL mandag 9. mars.

Det skriver Bergensavisen onsdag kveld.

«Alle studenter som var til stede på undervisningen mandag 09.03.20 skal umiddelbart i karantene til og med mandag 23.03.20.» står det i tekstmeldingen som ble sendt ut.

BA har vært i kontakt med en av de berørte studentene, som forteller at de er flere som reagerer på hvordan Høgskulen på Vestlandet har håndtert saken, og at de ble sendt i praksis til tross for at høyskolene og universitetene i Norge stengte dørene forrige torsdag.

Avisen har også vært i kontakt med HVL, som bekrefter at flere studenter, som alle har vært i praksis på Haukeland universitetsjukehus den siste uken, nå er satt i karantene.

– Situasjonen har ført til en del utfordringer, både for studentene, praksisplassene og HVL, sier instituttleder Georg Førland ved Institutt for helse- og sosialvitenskap til BA.

– De aktuelle studentene er nå i karantene, og både praksisstedet og studentene er orientert, sier Førland til BA.

BA får imidlertid opplyst at store deler av kullet har vært i praksis ved en rekke avdelinger ved Haukeland. Denne praksisperioden startet 10. mars, dagen etter den nevnte undervisningen.

Kommunikasjonssjef ved Haukeland, Erik Vigander, ønsket ikke å kommentere saken onsdag kveld.

(Saken er oppdatert 19/3. kl. 18.13 med kommentar fra Høgskulen på Vestlandet.)

Powered by Labrador CMS