Høgskolen i Østfold

Fire søkere til rektor­jobben i Østfold

To interne og to eksterne søkere står på søkerlista til rektorjobben ved Høgskolen i Østfold.

Dekan Harald Holone på Høgskolen i Østfold, søker rektorjobben ved Høgskolen i Østfold. Det gjør også sittende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen.
Publisert

Fire menn befinner seg på søkerlista til rektorjobben ved Høgskolen i Østfold, derav to interne kandidater. 

Fakta

Søkerlista yil rektorjobben ved Høgskolen i Østfold

  • Soumen Roy (41), Associate Technical Specialist, Mexico City
  • Lars-Petter Jelsness-Jørgensen (49), nåværende rektor 
  • Dimitrios Polychronopoulos (55), stipendiat - forsker, Drammen
  • Harald Holone (51), dekan, fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi, Høgskolen i Østfold

Det er sittende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen og dekan Harald Holone (51), Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi.

De to interne søkerne

— Jeg har søkt stillingen fordi jeg ønsker å ta ansvar for videreutvikling av Høgskolen i Østfold som en viktig universitets- og høgskoleaktør, ikke minst i disse omstillingstider, sier Holone til Khrono om bakgrunnen for at han har søkt stillingen. 

Han ønsker ikke å kommentere søknad eller situasjonen ved høgskolen ytterligere nå.

Det har den siste tiden kommet fram en rekke opplysninger om at Høgskolen i Østfold står overfor tøffe omstillinger. Sittende rektor fikk følgende spørsmål i forrige uke:

— Midt oppe i dette har du bekreftet at du søker deg til jobben som rektor i fire nye år. Angrer du?

Lars-Petter Jelsness-Jørgensen søker om en ny periode som rektor.

— Jeg skal innrømme at denne situasjonen har preget min vurdering av hvorvidt jeg skulle søke eller ikke. Samtidig er virkeligheten over oss nå. Dette er en virkelighetsbeskrivelse som jeg uansett ikke hadde kunnet skyve på i påvente av en eventuell ny åremålsperiode. Jeg er motivert av å ha fokuset på at vi kommer oss gjennom dette, av at vi ikke må miste fokus på vårt enormt viktige samfunnsoppdrag, sa Jelsness-Jørgensen.

Stilte til valg i 2017

Harald Holone stilte også til valg som rektor i 2017, den gang høgskolen hadde valgt rektor. Han fikk spørsmålet «Hvordan vil studenter og ansatte på Høgskolen i Østfold (HiØ) merke at akkurat du blir rektor?», og svarte blant annet:

— Med meg som rektor vil studenter og ansatte oppleve en nærmere, tydeligere og mer lyttende faglig ledelse ved Høgskolen i Østfold (HiØ). Jeg er levende opptatt av å løfte frem mangfoldet i den spennende faglige aktiviteten ved høgskolen. Både for å bedre vise frem bredden og kvaliteten i vår virksomhet til våre omgivelser, og for å skape et enda bedre grunnlag for samarbeid internt på tvers av fagområder og avdelinger. Jeg er også opptatt av at vi må ta våre omgivelser, både fra egen sektor og i samfunnet for øvrig, som sentrale ressurser i vår faglige utvikling, skrev Holone i 2017.

Ansetter i oktober

Høgskolen i Østfold skal ansette rektor for en ny periode som starter 1. august 2025. Ansettelsen skal etter planen bli gjort på et ekstraordinært styremøte 24. oktober.

Innstillingsutvalget består av:

  • Styreleder Berit Johanne Kjeldstad (leder)
  • Eksternt styremedlem Björn Brorström
  • Internt styremedlem Hilde Sofie Fjeld
  • Hovedtillitsvalgt Ragnar Knudsen
  • Representant fra arbeidsgiversiden — Elin Corneliussen
  • Studentrepresentant — Patrick Gabrielsen
Powered by Labrador CMS