Kortnytt

Fire smittede ved HINN Lillehammer

Publisert

To nye studenter ved Høgskolen i Innlandet (HINN) i Lillehmmer ble lørdag bekreftet smittet med koronavirus. Det skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

To studenter ved høgskolen var smittet fra før, og de to nye tilfellene er blant de som har sittet i karantene den siste tiden.

Smitten skal ha oppstått i en avgrenset gruppe studenter, og høgskolen skal ha god oversikt over deres nærkontakter og bevegelsesmønster, skriver avisen.

Seksten studenter er satt i karantene som følge av utbruddet. Hvilken studielinje studentene går på, har ikke høgskolen opplyst om.

Prorektor og samfunnskontakt ved høgskolen, Jens Uwe Korten, opplyser til avisa Valdres at de ikke kan informere om dette som følge av personvernet.

Den planlagte aktiviteten på studiested Lillehammer opprettholdes.

Oda Grønbrekk (22) som går siste året på sosial arbeid, mener det er uforsvarlig.

— Vi har obligatorisk oppmøte en dag i uka. Da kommer folk fra Oslo, Trondheim og rundt om. Vi er 70 studenter i kullet. Det skal være to seter mellom, men vi sitter rett bak hverandre, så det blir ikke en meter. Jeg mener det nå må være frivillig å møte opp på studiet. Jeg har ikke lyst til å bli smittet, sier Grønbrekk til avisa Valdres.

Prorektor Korten sier til avisen at de har gjort nøye vurderinger i samråd med kommunelege.

— Så lenge studieleder sier det er trygt å møte på undervisning, så kan studenter være trygge på dette. Helse kommer før alt annet - også hos oss. Vi vurderer fra time til time om frammøte er obligatorisk eller ikke, sier Korten til avisen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS