rektorjobb

Fikk bare én kvalifisert søker til rektor­stillingen

Én eneste kvalifisert søker har meldt seg til stillingen som rektor ved Høgskolen i Innlandet: Dagens rektor Peer Jacob Svenkerud.

Styreleder ved Høgskolen i Innlandet, Maren Kyllingstad, viser til at det generelt er få søkere til toppstillinger i UH-sektoreren, noe som forsterkes når sittende rektor søker.
Publisert

Stillingen som rektor ved Høgskolen i Innlandet ble lyst ut i september, og ved søknadsfristens utløp var det kun to søkere som hadde meldt seg.

Kun en av disse oppfyller kravene til stillingen og det er Peer Jacob Svenkerud, som har vært rektor siden 1. mai 2021.

Den andre søkeren er en forskningsassistent ved et universitet i Marokko.

Den nye rektorperioden starter 1. mai 2025. 

Blant de formelle kravene til stillingen er at man må ha høy vitenskapelig kompetanse på minimum førstestillingsnivå. I tillegg kreves blant annet solid ledererfaring fra kunnskapsintensiv virksomhet og erfaring med virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling.

Ikke brukt byrå

Styreleder Maren Kyllingstad opplyser til Khrono at Høgskolen i Innlandet ikke har brukt ekstern hjelp for å finne kandidater til rektorstillingen.

— Vi har ikke brukt ekstern bistand siden stillingen har vært synliggjort bredt i ulike kanaler, sier hun.

Hva tenker du om at det kun er én kvalifisert kandidat?

— Det er generelt få søkere på toppstillinger i universitets- og høgskolesektoren, og med en sittende rektor som søker, forsterkes dette bildet, sier Kyllingstad.

Peer Jacob Svenkerud er motivert for å bli universitetsrektor i Innlandet.

Innstilling i desember

Hun opplyser på høgskolens nettsider at innstillingsutvalget som hun leder, har hatt sitt første møte. Utvalget består ellers av student- og ansattrepresentanter, samt en ekstern person og representanter fra høgskolestyret.

Neste steg i prosessen blir en samtale mellom Svenkerud og instillingsutvalget, opplyser hun. Innstillingen skal legges trolig fram for styret i desember.

– Vi har god tid på oss og er opptatt av å ha en grundig ansettelsesprosess i tråd med hva som er normalt når slike stillinger utlyses, sier Kyllingstad.

Peer Jacob Svenkerud sa til Khrono i september at han har en sterk motivasjon for å bidra til at Høgskolen i Innlandet etablerer seg som universitet.

— Jeg ser fram til å legge fram mine tanker og vurderinger i den kommende ansettelsesprosessen, sa han.

Få rektorsøkere

Ved Høgskolen i Østfold ble sittende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen denne uken ansatt for en ny periode fra 1. august 2025.

Der var det fire søkere til stillingen, blant dem en av høgskolens dekaner, Harald Holonen, som leder Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi.

Da Gunnar Yttri i sommer ble ansatt for en ny periode som rektor ved Høgskulen på Vestlandet fra 1. januar 2025, var det også i alt fire søkere. Av disse var det kun Yttri som hadde hatt en større lederstilling i kunnskapssektoren og som dermed oppfylte kravene til stillingen.

Innlandets søkerliste

Dette er den korte søkerlisten til rektorjobben ved Høgskolen i Innlandet, snart Universitetet i Innlandet:

1. Wafae Erromani (33), forskningsassistent ved Mohammed VI Polytechnic University

2. Peer Jacob Svenkerud (58), rektor.

Powered by Labrador CMS