Høgskolen i Innlandet

Fast jobb i boks for Tom Remi og Hege Christin

De blir de første utviklingshemmede i fast stilling ved Høgskolen i Innlandet og skal bidra inn mot studentene på vernepleie, samt delta på konferanser på vegne av høgskolen.

Tom Remi Kongsmo og Hege Christin Nilsson viser frem den nysignerte arbeidskontrakten sammen med instituttleder Erik Hagaseth Haug.

Høgskolen i Innlandet har ansatt Tom Remi Kongsmo og Hege Christin Nilsson i ti prosent stillinger som forskningsassistenter.

Det skriver Høgskolen i Innlandet på sine hjemmesider.

Fornøyde

Kongsmo og Nilsson er utviklingshemmet, og ble i 2021 historiske da Høgskolen i Innlandet for første gang ansatte de to i et ettårsengasjement som brukerrepresentanter på vernepleierutdanningen.

Nå blir de altså historiske igjen.

— Jeg er veldig fornøyd med å få fortsette å jobbe på høgskolen, sier Kongsmo i en uttalelse.

Han får støtte fra kollega Hege Christin Nilsson.

— Jeg har hatt sommerfugler i magen siden jeg våknet, sier sistnevnte.

Ekte historier

Leder for Institutt for sosialvitenskap og veiledning på Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Erik Hagaseth Haug, er meget fornøyd med å tilknytte seg Kongsmo og Nilsson på fast basis.

— Vi har fått tilbakemeldinger fra blant annet konferanser de har vært på. Ord som går igjen i tilbakemeldingene til oss er troverdig, ekte og glimt i øyet, sier instituttlederen.

På direkte spørsmål om han tror vernepleierutdanningen ved Høgskolen på Innlandet blir bedre ved å involvere Kongsmo og Nilsson i sitt videre arbeid, svarer Hagaseth Haug dette:

— Ja, jeg mener klart det. Jeg tror den «jordinga» i helt ekte historier vi får her er det for lite av i høyere utdanning, så dette er absolutt noe andre bør se på muligheten for å gjøre.

Powered by Labrador CMS