Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring 20. januar 2025 - 06:58
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
— Ser ikke bra ut for instituttene Den største utfordringen i året som kommer er knyttet til Forskningsrådets utlysninger og tildelinger, sier Anne Lycke i Forskningsinstituttenes fellesarena.
Krevende med trangere budsjettrammer Dagens økonomiske situasjon vil tvinge gjennom mange tøffe prioritering, og utfallet er usikkert, sier OsloMets nye prorektor for samfunnsforbedringer.
— Når støvet legger seg, håper jeg på arbeidsro i sektoren Forskning handler om de lange linjene og forutsigbare arbeids- og finansieringsforhold, sier Camilla Brekke.
For mye regelrytteri rundt selvplagiering Det kan virke som enkelte har en overdreven tro på originalitet i tekst, mener professor Jørgen Sejersted.
Må kunna tilby utdanningar som også passar små stader Ein enklare veg inn i lærarutdanninga og ei lærarutdanning som passar i rurale strok er noko av det Hanne Gravrok håpar å kunna arbeida meir med ved Nord universitet framover.
— Kaktus går til svart-kvitt tolking av reglar og føringar Alle studentane som jobbar hardt både med skulearbeid og i ulike deltidsjobbar for å få endane til å møtast fortener ei rose, seier Anna Chalachanová.
Språkprofessor er ikkje nøgd med omgrepet sjølvplagiering Både sjølvplagiering og salamisering er å utnytte insentivsystema, medan plagiering er å ta intellektuelt innhald frå andre, meiner professor Unn Røyneland i dagens sommarintervju.
Roser fra Rice til Halvorsen og Hoel Interessant sammenheng mellom selvplagiat og open access-publisering, mener Curt Rice, som også har to roser og en kaktus å dele ut i årets sommerintervju.
Helge Holden: Manglar ei presis skildring av kva som er gale Om ein ikkje veit kva som er problemet, nyttar det lite med «ekstrem oppussing», seier professoren i dagens sommarintervju.
Meiner forskingspolitisk uvisse og lite stabile vilkår har prega arbeidsåret Når Tanja Storsul går på som prorektor ved OsloMet håpar ho statsråden prioriterer langsiktig slik at fagmiljøa kan byggja kompetanse over tid.
Ser rekruttering til lærarutdanningane som ei av dei største utfordringane Framtida er meir skiftande og usikker enn før. Det gjer at statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel ser (minst) tre store utfordringar som må møtast i tida som kjem.
Nyeste artikler
Uenige om økonomi: — Jeg har ikke troen på at dere legger sjelen deres i det
Slik «snakker» du med kunstig intelligens
Ja takk til intellektuelle klovner!
Demokratisk fallitt i naturpolitikken?
Berit Heir Bunkan (1929 - 2025)
Mest lest
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år