De faglige ansatte ved NTNU har færrest byråkrater rundt seg Landets største universitet, NTNU, har et langt slankere byråkrati enn det nest største, Universitetet i Oslo, målt i faglige årsverk per administrativt ansatte.
Rådet som skulle sikre «helhetlig prioritering» ble for byråkratisk. Nå er det lagt ned Unit takker rådet for innsatsen etter bare ett år.
«På universiteta er vi gode til å late som om vi gjer det styresmaktene i sin naivitet trur vi gjer». Sosiolog Arve Hjelseth meiner universiteta blir utsette for språkleg imperialisme.
«Man aner en viss styringsglede, for ikke å si -kåthet»: Tildelingsbrevet – en sjangeranalyse Anser myndighetene seg virkelig forpliktet til noe som helst? Kristian Bjørkdahl dissekerer departementets store styringsinstrument, Tildelingsbrevet.
Byråkratisk bullshit-bingo i søknader, mener forsker Noen er bekymret for politisert forskning. Det vi egentlig bør bekymre oss for er byråkratisert forskning, mener postdoktor Kristian Bjørkdahl.
Lær deg Minimalistisk Respons™ og forenkle din faglærer-hverdag Byråkrati. Jeg har praktisert dette de siste 20 åra, og sluppet unna med det, skriver førsteamanuensis ved NTNU, Trond Andresen.
Burde kutte mindre i administrasjon Norske universiteter og høgskoler har ikke for stor, men for liten administrasjon, hvis man skal tro britiske forskere som har undersøkt hva som er optimal størrelse på byråkratiet.
Slår to fluer i ett smekk NOKUT og NIFU slår sammen Undervisningsundersøkelsen og Tidsbruksundersøkelsen, for å lette rapporteringspresset på de vitenskapelig ansatte.
Avbyråkratisering på ville veier i helsesektoren Regjeringen kutter i bevilgningene til helseforskning i et forsøk på å kutte i byråkratiet. Det kan bli et dyrekjøpt forsøk på effektivisering, skriver fire forskere fra Folkehelseinstituttet.
Byråkrati og byråmani Vi får håpe at det er de byråmaniske sidene ved administrasjonen på Høgskolen i Oslo og Akershus som høgskolestyret vil til livs, og ikke det sunne og «normale» byråkratiet, skriver førsteamanuensis Dag Flater Hwang.
Ikke avbyråkratisér HiOA Hva skjedde egentlig da betydningen av ordet byråkrati endret seg fra å være positiv til å bli negativ, spør byråkrat Bjørg Halvorsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
NTNU har økt mest, Stavanger har lavest vekst De siste fem årene har administrative stillinger økt mest ved NTNU i Trondheim og minst ved Universitetet i Stavanger hvis man sammenligner med utviklingen på faglige stillinger, viser nye tall.
UiO-professor fyrer av en bredside mot høgskolen — 50 millioner kroner i konsulentavtaler? Det er et ufattelig sløseri! Med en slik ledelse som HiOA har i dag gjør de seg ikke tilliten verdig til å bli universitet, sier professor Kjell Lars Berge.
Kollega roser Belsoms mot Pål Veiden sto midt i stormen mot ledelsen på daværende Høgskolen i Oslo for tre år siden. Han synes varsleren Einar Belsom er heltemodig som orker å ta opp kampen mot byråkratiet.
Jentene på gjerdet To av mine kolleger ved Høgskolen i Oslo og Akershus har skrevet en god kronikk om byråkratisk makt i høyskolesystemet. Her kommenterer jeg deler av artikkelen.
Nyeste artikler
Hoel: Fritt fram for innspill om læring i arbeidslivet
Sitt eget fag fant hun helt tilfeldig. Nå jobber hun for andre unge forskere
Bruk statens utbytter til et kunnskapsløft for fremtiden
Hans Otto Rendall (1946 — 2024)
Vil øremerke statlig utbytte til kunnskapsproduksjon
Mest lest
Han blir lova fast jobb, men universitetet veit ikkje kva jobben er
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Harald Eia som viserektor: — Intellektuell klovn — Som hånd i hanske
Godkjente doktorgrad som brukte ulovlige data
Øyvind Vågnes (1972—2025)