Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Naturen har krympa, seier Dag O. Hessen. Men på tur på ungdommens stiar møtte han noko han ikkje har møtt før
Startet kronerulling for å gi NTNU-psykologens bok til 169 politikere Lesere startet kronerulling for å sørge for at alle representantene på Stortinget skal få Katrin Glatz Brubakks bok om Europas største flyktningleir.
I ei tid der sanninga står på spel, kan filosofen frå Myrkdalen gi ei handsrekning? Falske nyhende, kansellering, krig og miljøkrise. Det finst mange grunnar til å hente Hans Skjervheim (1926-1999) fram igjen.
Forskjellene mellom folk er større enn vi tror. Også i høyere utdanning Forskjellene er små i Norge. Tror vi. Men det er en myte, mener Steinar Stjernø og Knut Halvorsen som har skrevet bok om saken.
333 ord som skal hjelpe de aller ferskeste studentene — Jeg har undervist i mange år, og det er en del studenter som blir som store spørsmålstegn når de kommer inn i universitets- og høyskole-verdenen, sier Jan Storø.
Tvedts «Verdenshistorie» skal prøve lykken utaskjærs Boken er foreløpig solgt til to land, opplyser forlaget.
– Oslo er i bergenserens øyne en oppkomling I boka si om det bergenske, trekkjer Morten Hammerborg fram Bergen sin kamp mot mektige krefter i Oslo for å få sitt eige universitet. Historieprofessoren minner om at Bergen var Noregs største by i 700 år.
Forskning, sannhet og løgn Meninger. Fordi sannhetsforpliktelsen er konstituerende for all forskning, utløser anklager om svindel og løgn en særlig sterk forpliktelse til å gi holdbare begrunnelser for anklagene, skriver professor Vidar Halvorsen i sitt svar til forfatterne av boken «Politivoldsaken – Norges største forskningsskandale».
Tjora maner til universitetskamp Akademia. En rekke akademikere uttrykker i ny bok bekymring for at en «ny virkelighet» i akademia vil kunne redusere universitetenes egenart og rolle som samfunnsinstitusjon.
Her er sommerens boktips Boktips. Sjekk ut sommerens boktips fra ekspertene som jobber med språk og litteratur ved Universitetet i Bergen.
Her er hjelp for stipendiater i tidstrøbbel Doktorgrad. Silje Bringsrud Fekjær brukte mye tid på å bekymre seg da hun tok doktorgrad, så hun skrev bok for å hjelpe andre. Stipendiat Lars Erik Larsen sier han har kjent på de samme bekymringene, men de har ikke vært lammende.
Med ny lærebok til Aserbajdsjan Ny aserbajdsjansk lærebok i fotojournalistikk fra Jon Petter Evensen m.fl.
På flukt med mobilen De har flyktet fra land i krig og undertrykkelse gjennom «ingenmannsland» på leting etter trygghet. For mange av dem har mobiltelefonen vært en nær følgesvenn, skriver Elisabeth Eide i ny bok.
Spør forlaget før du signerer avtale: Hvor mye vil boken min koste? Prislappen kan bli ekstrem om du lar noen av verdens mest anerkjente akademiske forlag publisere boken din, advarer professor ved Universitetet i Bergen, Jill Walker Rettberg. Hennes verste eksempel er en prislapp på 10.000 kroner.
Deler sin kunnskap gjennom lærebøker Tore Linné Eriksen bruker tiden sin som pensjonist på å dele kunnskapen sin ved å skrive lærebøker.
Afrikansk masterfag endte med egen bok Samarbeid mellom professorer i Sudan, Zambia og Norge har blitt til bok. Professor Anders Breidlid er den norske redaktøren.
Populær bok om ubehag for sosialarbeidere Ny bok om ubehaget i sosialt arbeid selger godt. Sosialarbeidere jobber ofte i et vanskelig krysspress, sier en av redaktørene, Anbjørg Ohnstad.
Nyeste artikler
Varslere står fram med alvorlige anklager mot Tromsø-professor
Har du planer om å mase på ungdommens utdanningsplaner i jula?
Khrono søker nyhetsjournalist
Regjeringen tvinger fram nye studiesteder. Nå står Kongsvinger for tur
En stortingsmelding bygd på ønsketenkning?
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
To studenter er Årets navn i akademia