Trine Syvertsen får ny periode som styreleder ved OsloMet
Nytt styre. Medieprofessor Trine Syvertsen er oppnevnt til leder av styret ved OsloMet for en ny fireårsperiode.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
OsloMet hadde ønsket at tre av de fire eksterne i styret skulle fortsette en periode til, blant dem styreleder Trine Syvertsen.
Torsdag ble Syvertsen oppnevnt for en ny periode, men det ble ikke styremedlemmene Torger Ødegaard og Shahzad Rana.
De fire eksterne som er oppnevnt fra 1. august er: Trine Syvertsen (styreleder), Trym Holter, Laila Bokhari og Jens Erik Mogensen.
Varamedlemmer blir Aud Hansen og Ivar H. Kristensen.
Av disse sto også Laila Bohkhari og Ivar H. Kristensens på OsloMets liste over foreslåtte eksterne styremedlemmer.
Les også: OsloMet ønsker at styreleder og UiO-professor Syvertsen får fornyet tillit
— Videre utvikling av OsloMet krever at universitetet fortsetter sitt arbeid for å øke kvaliteten i utdanningene og forskningsaktiviteten. I tillegg må universitetet samspille enda mer med arbeidslivet. Jeg er veldig glad for at disse har sagt ja til å sitte i styret. Deres brede erfaring vil være viktig i dette arbeidet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.
Styremedlemmene har sett på hva som er godt for OsloMet, uavhengig av hvor de kommer fra. Jeg vil jobbe for at det blir slik også i den nye styreperioden.
Trine Syvertsen
Nybø påpeker at Trine Syversen har tung akademisk ledererfaring og har vist resultater både hos egen arbeidsgiver og som nåværende styreleder ved OsloMet.
God styrekultur
— Det er et ekstremt interessant og spennende styreverv, og jeg er glad og takknemlig for at jeg er gjenoppnevnt, sier Trine Syvertsen til Khrono.
— Det blir i hovedsak et helt nytt styre. Hva kan det bety for styrets arbeid?
— Vi har hatt et veldig godt styre og de som er oppnevnt er også godt kvalifiserte. Vi er vant til at det kommer inn nye i styret ved at det stadig kommer nye studentrepresentanter, så det kommer til å gå fint, sier hun.
Syvertsen skryter av styrearbeidet de siste fire årene.
— Vi har hatt gode diskusjoner på tvers av gruppene, og styremedlemmene har sett på hva som er godt for OsloMet, uavhengig av hvor de kommer fra. Jeg vil jobbe for at det blir slik også i den nye styreperioden, sier hun.
Medbestemmelse fortsatt på bordet
— Hvilke saker blir viktige for styret å få på bordet i den nye perioden?
— Vi kommer til å fortsette diskusjonen om medbestemmelse, som vi hadde oppe på siste møte i forbindelse med gjeninnføring av fakultetsstyrene. Det er lettere å få til endringer hvis man er god på medbestemmelse, men samtidig er det viktig å gi lederne handlingsrom. Jeg ønsker å jobbe mer med å tydeliggjøre ansvar og myndighet på alle nivåer, slik at det blir tydelig når man kan påvirke og når ting er avgjort og lederne må få gjøre jobben sin. Dette er spesielt viktig når man går gjennom store endringer, slik som på OsloMet, sier hun.
Det sittende styret har vært opptatt av kvaliteten på de største utdanningene; sykepleie og lærerutdanningene.
— Jeg regner med at det nye styret er like opptatt av kvalitet som dagens styre, men det blir spennende å se hva de nye styremedlemmene vil ta tak i, sier hun.
Nye eksterne styremedlemmer
Trine Syversen fra Oslo er nåværende styreleder og blir sittende i en periode til. Syversen er professor ved UiO og har tidligere vært dekan og forskningsdekan ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Trine Syversen har tung akademisk ledererfaring og har vist resultater både hos egen arbeidsgiver og som nåværende styreleder.
Trym Holter fra Trondheim er forskningsleder ved SINTEF Digital. Han er teknolog og har erfaring med forskning og produktutvikling innen blant annet maskinlæring og elektronisk design. Han har også jobbet med startuper med multinasjonale selskaper.
Laila Bokhari fra Oslo har både forskerbakgrunn og politisk erfaring. Hun er nå student ved Harvard Kennedy School of Government. Bokhari har et internasjonalt nettverk fra tidligere forskerkarriere og nåværende studier ved Harvard. Hun har tidligere vært statssekretær ved Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet i årene 2013-2017. Hun var medlem av 22.juli-kommisjonen.
Jens Erik Mogensen fra København er prodekan for utdannelse ved Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet (KU). Mogensen har lang erfaring fra ulike lederstillinger ved KU.
Varamedlemmer:
Aud Hansen (Sande), direktør helse og sosial, Asker kommune
Ivar H. Kristensen (Asker), administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke
Studenter og ansatte
Studentrepresentanter i styret fra 1. august er valgt og blir Egle Juodziukynaite og Bjørn Harald Garborg Hegreberg.
Ansatterepresentanter velges i perioden 20.-24. mai.
Styret har totalt 11 medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner fire eksterne styremedlemmer og to varamedlemmer. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!