Rektor Marit Boyesen ved Universitetet i Stavanger gleder seg over økning i avlagte doktorgrader. Foto: Siri Øverland Eriksen
Rektor Marit Boyesen ved Universitetet i Stavanger gleder seg over økning i avlagte doktorgrader. Foto: Siri Øverland Eriksen

Notert: Ny doktorrekord på UiS

Notert. 48 nye doktorer forsvarte avhandlingen sin ved Universitetet i Stavanger ifjor. Dermed ble det ny rekord.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallet på avlagte doktorgrader ved Universitetet i Stavanger har hatt en stabil og jevn økning de siste årene, fra 40 i 2015 til 47 i 2016. Ifjor ble det ny rekord med 48 disputaser, går det fram av nettsiden til universitetet.

Flest disputaser var det innen teknisk-naturvitenskapelige fag, og 21 prosent av alle avlagte doktorgrader ifjor skjedde ved Institutt for petroleumsteknologi. Også innen helsefag er det en del, og ifølge UiS er det også en god utvikling innen humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag.

Det var en liten overvekt av kvinner blant de ferske doktorene. 23 menn og 25 kvinner tok doktorgraden i 2017.

Boyesen fornøyd

Rektor Marit Boyesen gleder seg over økningen i gjennomførte doktorgrader.

— Stipendiatene utgjør en viktig del av universitetets forskning gjennom vitenskapelig publisering og utvikling av ny kunnskap. Deres arbeid omfatter en stor bredde av fagområder. Bak et godt resultat som dette, ligger det målrettet arbeid og imponerende innsats fra kandidatene og deres veiledere, sier hun til uis.no.

Olje-forskning

Blant doktorander ifjor var Aojie Hong, som er den første som har disputert ved Nasjonalt senter for økt oljeutvinning. Han har analysert oljereservoarer og drøfter utfordringer ved å bruke beslutningsanalyseverktøy for å håndtere geologiske og petrofysiske usikkerheter i reservoarstyring.

Ifølge UiS markerer Hong starten på det som ligger an til å bli en lang rekke med doktorgrader ved dette senteret de neste årene. Totalt er 20 stipendiater i gang med sine forskingsprosjekter ved senteret, alle med mål om å bidra til at mer olje blir hentet ut av reservoarene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS