Lærerstudentene fullfører bedre enn andre. Også etter at utdanningen ble femårig 4. april 2025 - 07:10
Debatt ● Margareth Hagen Rekken av tiltak, ambisjoner, kutt og pålegg peker i én retning: redusert antall stipendiater
Debatt ● Hernes, Hannås, Sandset og Greve Fire viserektorer: Kunnskap er ikke luksus, men en nødvendig investering for gode samfunn
doktorgrader 44 prosent av de nye doktorene har utenlandsk statsborgerskap Andelen med utenlandsk statsborgerskap er den høyeste noen gang. Kina, India og Iran er land med mange doktorander.
Nedgang i avlagte doktorgrader etter år med vekst Ni universiteter og høgskoler hadde nedgang i avlagte doktorgrader i 2021, men 13 hadde vekst. Nedgangen ved Universitetet i Oslo er stor og gir totalt sett nedgang i tallene.
Færre disputaser i Agder og Stavanger i pandemiåret Universitetene i Stavanger og Agder opplevde nedgang i avlagte doktorgrader i 2021. Pandemien får en del av skylden.
Ny rekord i disputaser ved UiT Ved UiT Norges arktiske universitet disputerte 131 i pandemiåret 2021, noe som er ny rekord.
Vurderer tiltak for å få stipendiatene raskere i mål Det er sløsing med talent når stipendiater ikke gjennomfører, mener prorektor ved OsloMet, som vurderer nye tiltak for å få flere gjennom på kortere tid. Hun etterlyser også nye indikatorer fra departementet.
Koronapandemien har gitt nedgang i disputaser Våren 2020 disputerte det færre doktorgradsstudenter enn årene før. Se fordelingen mellom universiteter og høgskoler.
Alle stipendiater skulle få, sa ledelsen. Praksis er ulik I mars sa ledelsen ved Universitetet i Bergen at alle stipendiater skulle få forlenget finansieringsperioden med en måned. Men mange stipendiater vet ennå ikke om de får penger.
Stabile tall for doktorgrader. Størst økning i Sørøst-Norge. 19 flere disputerte i fjor enn året før. Universitetet i Sørøst-Norge har størst vekst, og andelen doktorander med utenlandsk statsborgerskap går litt ned.
Prisutdeling og fest då Universitetet i Stavanger feira sine første femten år Feiring. 62 nye doktorar vart heidra og tre prisar delt ut då Universitetet i Stavanger feira seg sjølv. –Me vart det første universitetet som vart etablert på grunnlag av faglege kvalifikasjonar, sa rektor Klaus Mohn i sin tale.
Aldri har det vært flere med utenlandsk statsborgerskap som avlegger doktorgrad Doktorgrader. Det er en lite økning i antall avlagte doktorgrader i første halvår 2018, og aldri har andelen med utenlandsk statsborgerskap vært høyere. Kjønnsbalansen er jevn, og sett over år øker antallet oppgaver skrevet på engelsk. Se landsoversikten her.
Mangel på langsiktighet hindrer utviklingen av verdensledende forskning Forskning. Fokus må endres fra å forske mye til å forske smart, skriver Kyrre Eeg Emblem og Solfrid Bratland-Sanda i Akademiet for yngre forskere.
Universitet: Flere doktorgrader på plass i Innlandet, Vestlandet kommer etter Universitet. Antall disputaser har økt og Høgskolen i Innlandet regner med å kunne bli universitet i 2020. Høgskulen på Vestlandet ligger tre år etter i løypa.
Notert: Ny doktorrekord på UiS Notert. 48 nye doktorer forsvarte avhandlingen sin ved Universitetet i Stavanger ifjor. Dermed ble det ny rekord.
Innlandet får millioner i gave for å bli universitet Universitet. Høgskolen i Innlandet får 42,3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark. Pengene skal brukes på universitetssatsingen.
Kan bli rekord i antall doktorgrader Tall for første halvår i år gir håp om at antallet doktorgrader i 2017 kan overgå rekordåret 2013, viser opptelling fra NIFU.
UiB feira nye doktorar frå 26 forskjellige land Georgia, Malaysia, Zambia og Sudan: Dei er alle representerte blant stipendiatane som har tatt doktorgrad ved Universitetet i Bergen i vår.
Dumsnill subsidiering av internasjonalisering At tre av ti doktorgradsstipendiater hentes fra utlandet, er et sunnhetstegn. Blir det sju av ti kan ringvirkningene på lengre sikt ramme den hjemlige forskerrekrutteringen, mener professor emeritus Sigurd Allern.
Færre doktorgrader våren 2016 Antall avlagte doktorgrader ved norske universiteter og høgskoler gikk ned med sju prosent første halvår i år, sammenlignet med samme periode ifjor. Nedgang i nye avtaler i 2011 kan være forklaringen.
Heidra opprykk og doktorgrad Tirsdag kveld feira Høgskolen i Oslo og Akershus tilsette med ny doktorgrad eller opprykk. 8 doktorar og 30 med opprykk vart heidra og presentert. Her er oversikten.
Søker etter folk som ikke finnes Når radiografutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus søker etter folk med doktorgrad nå, vet man at det ikke finnes noen slike kandidater i Norge.
Helsefag jubler for doktor-ja Enstemmig innstilling om at Fakultet for helsefag skal få godkjent doktorgradsprogam nummer to. Dekan Nina Waaler har hatt en god dag på jobben.
Hver femte faglige ansatte går av med pensjon de nærmeste åra Nesten 200 faglig ansatte ved HiOA er over 63 år og kommer til å gå av med pensjon i løpet av de nærmeste årene.
Satser 50 millioner på doktorgrader HiOA ønsker å bli godkjent som universitet. Det koster penger, men vil gi bedre kvalitet på utdanningen, mener rektor Kari Toverud Jensen.
Nyeste artikler
Lærerstudentene fullfører bedre enn andre. Også etter at utdanningen ble femårig
Disse to jobber gjerne til de blir 72, hvis Stortinget rekker å bestemme seg
Forskerflukt fra USA: — Ser på det som en mulighet
Stoltenberg-dokumentaren er god, men mangler kritisk blikk
Nå blir det redaktørskifte i Khrono
Mest lest
Trump truer Harvard med kutt på nesten 100 milliarder
Norsk mangfoldsopprør sprer seg til hele Norden
To uker før masteren skulle leveres, fikk hun tilbud om å ta doktorgrad
Ingen vil bli dekan på Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen
Nature-undersøkelse: 3 av 4 amerikanske forskere vurderer å forlate USA