konsekvenser av koronakrisen

Disse tre får til sammen 14 millioner kroner til koronaforskning

Forskningsrådet investerer totalt 43 millioner i forskning på koronaens konsekvenser for økonomi og arbeidsliv. NHH, BI og HVL er på listen over de som får midler.

Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI og Høgskulen på Vestlandet er blant de som får penger til å forske på blant annet de økonomiske konsekvensene av koronakrisen.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koronautbruddet har store konsekvenser for norsk økonomi og for næringslivet.

Forskningsrådet investerer nå i ni prosjekter som skal forske på de økonomiske- og arbeidsmarkedsmessige konsekvensene av korona og på tiltakene som ble satt i verk.

Det melder Forskningsrådet i en pressemelding mandag.

Ønsker samspill

Områdedirektør i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik, mener at forskningsprosjektene vil tilføre verdifull kunnskap om hvilke konsekvenser koronakrisen har hatt for økonomi og arbeidsliv. Totalt investerer Forskningsrådet 43 millioner kroner i de ulike prosjektene.

— Forskningen som vi nå investerer i kan gi oss mer kunnskap om økonomiske og arbeidsmarkedsmessige konsekvenser av krisen. Vi ønsker samspill mellom våre beste økonomifagmiljøer og aktører i nærings- og arbeidsliv for å både systematisk belyse den ekstremt vanskelige situasjonen mange norske aktører står i nå og belyse hvordan vi skal møte lignende situasjoner i fremtiden, uttaler Fahlvik i pressemeldingen.

— Norge har en åpen økonomi

Blant de som får penger til å gjennomføre sine respektive prosjekt, er Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole (fire millioner kroner), Handelshøyskolen BI (fem millioner kroner) og Høgskulen på Vestlandet (fem millioner kroner).

Næringsminister Iselin Nybø (V) er også positiv til forskningsprosjektene.

— Norge har en åpen økonomi, som er sterkt påvirket av internasjonale forhold. Vi har allerede sett hvordan koronapandemien har rammet oljepris, reisemønstre, forbrukeratferd og leveransekjeder. Disse forskningsprosjektene vil gi oss økt kunnskap om de økonomiske effektene av korona, både på kort og lang sikt, sier Nybø.

Slik er fordelingen av de 43 millionene:

  • Institutt for strategi og ledelse, NHH - 4 mill.
  • Institutt for samfunnsforskning - 4,9 mill.
  • Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) - 4,9 mill.
  • Transportøkonomisk institutt (TØI) - 9,2 mill. (to prosjekter)
  • Stiftelsen Handelshøyskolen BI - 5 mill.
  • Samfunns- og næringslivsforskning AS - 5 mill.
  • Stiftelsen Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning - 5 mill.
  • Høgskulen på Vestlandet - 5 mill.
Powered by Labrador CMS