Universitetet i Oslo

Dickpics-trøbbel på flere lesesaler: — Det er bare trist

IT-avdelingen ved Universitetet i Oslo har de siste ukene forsøkt å avsløre personen som har sendt såkalte dickpics til studenter på universitetets lesesaler.

Lesesal med pulter og bokhyller
Å få tilsendt såkalte dickpics mens man sitter på lesesalen og studerer, er neppe noe artig. Nå håper IT-direktør Lars Oftedal at vedkommende som sender penisbilder til studenter ved Universitetet i Oslo stanser trakasseringen han holder på med.

Direktør ved IT-avdelingen på Universitetet i Oslo, Lars Oftedal, forteller til Khrono at han aldri har opplevd eller hørt om lignende.

— Hele greiene er bare trist. Jeg skjønner godt at folk reagerer og synes det er guffent, sier Oftedal.

De siste fem ukene har en person sendt bilder av peniser, såkalte dickpics, til studenter som har sittet og arbeidet på lesesalene ved universitetet. Bildene er blitt sendt via iPhone-tjenesten AirDrop.

— Vi må vel kunne si at sannsynligheten for at det er en mann er ganske stor ja, sier Lars Oftedal til Khrono.

— Jeg ble helt satt ut

Det var Universitas som først meldte om saken. Studentavisen har intervjuet Kamilla Svendsen, en av studenten som tidligere denne uken fikk opp en ukjent AirDrop-varsling på telefonen.

Avsenderen hadde navnet «iPhone», og Svendsen tenkte ikke noe mer over det. Plutselig var hele dataskjermen hennes dekket av et stort bilde av en penis, skriver Universitas.

— Jeg ble helt satt ut, sier Svendsen til studentavisen.

AirDrop er et verktøy der iPhone-brukere kan sende tekst, bilder og video til andre iPhone-brukere som er seg i nærheten. Man kan justere navnet på telefonen, og dermed kan man også sende materiale uten å avsløre hvem man er.

Da Universitas pratet med Lars Oftedal torsdag, sa IT-direktøren at UiO jobbet på spreng med å løse saken.

Til Khrono fredag melder samme mann at slaget ser ut til være tapt, og at han nå bare håper at penis-avsenderen tar til fornuft og stanser trakasseringen han holder på med.

— Det er dessverre helt umulig for oss finne ut hvem avsenderen er. Det eneste vi kan gjøre er å sende ut informasjon til studentene om hvordan de på enktelt vis kan avvise bilder og annet materiale de blir tilsendt via AirDrop, sier Oftedal.

— Positivt å si fra

Han har ikke tall på hvor mange studenter som har fått tilsendt penisbilder de siste fem ukene, og han vet heller ikke hvor mange som har meldt det videre til Si fra-systemet.

Studentutvalget ved det samfunnsvitenskapelige fakultetet (SVSU) skriver i en e-post til Universitas at det har blitt levert politianmeldelser i forbindelse med det som har skjedd de siste ukene, og at flere studenter er blitt bedt om å møte i avhør.

— En direkte oppfordring fra oss i SVSU er at folk melder slike ting inn til Si fra-systemet, slik at det registreres riktig og eventuelle anmeldelser vil ha et større grunnlag å basere seg på. Vi ønsker å poengtere at det er positivt å melde fra, skriver SVSU.

Powered by Labrador CMS