Minneord Henriette Jæger (1975-2021)

Det er en glede å ha hatt Henriette som kollega og nær venn. Sorgen er vond

Kreften stanset aldri hennes glød for å gi studenter en god utdanning og barn en god barnehage.

Publisert Oppdatert

Henriette Jæger. Så varm, sjenerøs og engasjert, både som menneske og som fagperson. Kritisk og reflektert, skarp og vittig. Henriette døde 14. april 2021, 46 år gammel.

Henriette Jæger
Henriette Jæger

Som kolleger har vi vanskelig for å fatte det: Kreften stanset aldri hennes glød for å gi studenter en god utdanning og barn en god barnehage.

Henriette var et fagmenneske som har preget norskfaget i barnehagelærerutdanningen i flere år, først på Dronning Mauds Minne i Trondheim, deretter på OsloMet, der vi frydet oss over å få være hennes nære kollega. Hun var aktiv og produktiv til det aller siste. Tekstene hennes blir lest av studenter og fagfolk over hele landet, og hun har satt spor gjennom sin formidling og forskning om bl.a. barnekultur, medielek og flerspråklighet.

Henriette var genuint opptatt av barn, og at voksne aldri må bruke sin makt over dem til å fortelle hva som er meningsfullt. Hun var tvert imot opptatt av hva voksne kan lære av barn. Hun kjempet for barns rett til meningsfulle dager i barnehagen, her og nå.

Flere ganger ble hun nominert til Årets underviser. Studentevalueringene er fylt med lovord og hennes navn i store bokstaver. Hun tok studentene på det største alvor, og i pausene flokket de seg om henne. I veiledning satt de på kontoret hennes i timevis, og vi kolleger kunne høre latteren hennes gjennom veggen. Hun opprettet en særlig nærhet med studentene sine – mange delte sine livshistorier med henne.

Det er en glede å ha hatt Henriette som kollega og nær venn, og sorgen er vond. Vi har lært så mye av henne, både faglig og personlig.

Vi tenker på dem hun etterlater seg, en elsket mann og tre sønner, søster og foreldre. Mange, mange flere er for alltid preget av hennes intense nærvær. Det er vi takknemlige for.

Denne nekrologen ble først publisert i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS