Debatt
Derfor er det utrolig viktig at vi nå står sammen og går i dialog med hverandre
Unntakstilstand betyr usikkerhet. Usikkerhet for tida framover og usikkerhet for egen studieprogresjon. Men det betyr også usikkerhet for sektoren. Derfor er det nå utrolig viktig at vi står sammen og går i dialog med hverandre, skriver Frank Aleksander Bræin.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mange lærerutdannere har kastet seg rundt og allerede laget digitale undervisningsopplegg, og mange studenter får følge praksis gjennom den digitale undervisningen mange skoler nå gjennomfører sammen med sine elever.
Frank Aleksander Bræin
Det heiter ikkje: Eg - no lenger. Heretter heiter det: Vi. Halldis Moren Vesaas ord peker på folkesjela vår. Vi tar vare på hverandre. Det er unntakstilstand i Norge. For lærerstudentene betyr det stengte universiteter og høgskoler, barnehager og skoler. Det gjør vi, fordi det er til det beste for samfunnet vårt. Ingen skal stå igjen, som det heter av bærekraftsmålene. Fordi samfunnet trenger at vi tar vare på hverandre.
Unntakstilstand betyr usikkerhet. Usikkerhet for tida framover og usikkerhet for egen studieprogresjon. Men det betyr også usikkerhet for sektoren. Derfor er det nå utrolig viktig at vi står sammen og går i dialog med hverandre.
Enorm vilje fra lærerutdanningene. Denne situasjonen viser oss behovet for en bedre beredskapsplan også for universitets- og høgskolesektoren, men vi ser samtidig en enorm vilje fra særlig lærerutdanningene som jobber på spreng for å legge til rette for videre læringsprogresjon for studentene.
Mange lærerutdannere har kastet seg rundt og allerede laget digitale undervisningsopplegg, og mange studenter får følge praksis gjennom den digitale undervisningen mange skoler nå gjennomfører sammen med sine elever. All honnør til dere. I dialog med flere av lærerutdanningenes ledere, vet vi at det nå jobbes hardt for å få full oversikt over konsekvensene korona-pandemien får, og for å finne så gode løsninger som mulig for landets lærerstudenter.
Mange er usikre. I påvente av tydeligere retningslinjer fra Kunnskapsdepartementet oppfordrer Pedagogstudentene sterkt alle studenter til å følge med på informasjonen som gis av sine studiesteder.
Frank Aleksander Bræin
Mange er usikre. I påvente av tydeligere retningslinjer fra Kunnskapsdepartementet oppfordrer Pedagogstudentene sterkt alle studenter til å følge med på informasjonen som gis av sine studiesteder. Vi arbeider så raskt vi kan med å svare på studentenes henvendelser, og vil også være tilgjengelige for spørsmål.
Hjelpetelefon. For noen av oss kan det være vanskelig å gå fra en travel hverdag til en stille tid. Det finnes flere gode hjelpetelefoner, blant annet hos Mental Helse Ungdom. Dette er en tid vi kan vise at vi er der for hverandre. Er du student, frisk og befinner deg utenfor risikogruppa, er det mye du kan gjøre for de rundt deg. En handletur for en nabo i karantene kan bety ganske mye.
Sterkere sammen. Det er nå vi ser de ekte hverdagsheltene. Som bretter opp ermene, tar ansvar og tar vare på hverandre i en vanskelig tid. Vi er sterkest sammen, studenter som lærere. Vi ser en utrolig omstillingsevne blant studentene og lærerne som fremdeles kaster seg rundt for å lage gode undervisningsopplegg for elevene – men også gode praksisopplegg for studentene. Det er ikke bare dugnadsånd vi ser, det er ekte fellesskap. Bry dere om hverandre. Dette klarer vi – sammen.
Innlegget sto først på trykk i Utdanningsnytt.
Nyeste artikler
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake
Nordisk Østforum legger ned. Forskere vil ikke lenger skrive skandinavisk
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut