Mediakonferansen «Defending Democracy» på web-TV hos Khrono

300 medieforskere inntok Oslo. Forsvar av demokratiet og ytringsfrihet stod på dagsorden. Khrono sendte deler av konferansen på web-TV.

Publisert Oppdatert

Torsdag 8. august startet medieforskerkonferansen Nordmedia2013 «Defending Democracy». Rundt 300 medieforskere presenterer sin forskning i 16 forskjellige divisjoner med temaer som journalistikk og valgkamp, dataspill, globalisering og mobilkommunikasjon.

Kjente internasjonale forskere som blant annet Stephen J. A. Ward og Natalie Fenton vil diskutere medienes rolle i forhold til demokrati og ytringsfrihet, som er hovedtemaet for konferansen.

Khrono har dekket begge seansene disse to deltar på med livesendinger.

Debatt om multikulturalisme står på programmet. Det gjør også debatten om hvordan journalistikk skal forholde seg til dets etiske standarder når enhver kan lage noe som likner journalistikk.

Mens Nefise Özkal Lorentzen er en av deltakerne i diskusjonen om hvilke utfordringer dokumentarfilmer har i representasjon av globalt og kulturelt mangfold.

— Mediene har stor betydning

(FOTO: Sonja Balci/HiOA)

— Mediene har aldri betydd mer for samfunnsutviklingen enn nå. Derfor er det viktig at medieforskere undersøker og viser fram sin forskning om forholdet mellom medier, demokrati og ytringsfrihet, sier Steen Steensen (bildet over), leder av konferansen.

Steensen er førsteamanuensis i journalistikk ved Institutt for journalistikk og mediefag på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Web-tv-sendinger

Khrono har vist på web-tv samlingen «Radical Media Ethics: Responding to a Revolution.». Hovedinnledningen er ved Stephen J.A. WardHarald Hornmoen er moderator for samlingen som starter kl. 13 og går fram til 14.30. I panelet etterkant av Wards innledning sitter Stephen J.A Ward, Thomas Hanitzsch and Kamel Labidi. Debatten skal handle om spørsmålet: «Why and how should journalism consolidate its ethical foundation in a contemporary media landscape where everyone can produce something that resembles journalism?».

Torsdag ettermiddag viset vi den første innledning ved Natalie Fenton fra klokken 15.30 med temaet: Defending whose deomcracy? Media Freedom and Media Power. Journalistprofessor Elisabeth Eide leder plenumsdebatten om multikulturalisme i etterkant av innledningen der spørsmålet er: What are the consequences of multiculturalsim for media and democracy? Der deltok Inka Salovaara og Dumisiano Moy i tillegg til Fenton.

Her kan du se sendingene våre i opptak:

Største i Norge

— Denne konferansen er trolig den største medieforskerkonferansen som er arrangert i Norge, fortsetter Steensen, i en pressemelding fra arrangørene.

Rundt 350 deltakere fra de nordiske landene og fra andre land verden rundt, som for eksempel Japan, Tunisia, Indonesia, USA, og Bangladesh, møtes på konferansen.

Nordmedia2013 åpner torsdag 8. august og avsluttes lørdag 10. august med feiring av 40 år med nordisk medieforskning. I år arrangeres konferansen av Institutt for journalistikk og mediefag på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og konferansesenteret er på HiOA i Pilestredet 35.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS